Ο Αλέξης Τσίπρας «φωτογράφισε» τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη, ως πρόσωπα που πιθανώς η Νέα Δημοκρατία έχει συμφωνήσει να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020 και γι αυτό -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- αρνείται να συναινέσει στην επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ρωτήθηκε σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Απάντησε πως η σχετική συζήτηση στην Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση «δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά τους θεσμούς», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «ενέπλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο ερήμην του, θέλοντας να τον οικειοποιηθεί ως “δικό του” Πρόεδρο».                                                                                                          

Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ακόμα ότι «εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υποτάσσεται η επόμενη Βουλή στην προηγούμενη, στον απερχόμενο δηλαδή συσχετισμό δυνάμεων. Βεβαίως πρέπει να υπάρχει συναίνεση, βεβαίως και χρειάζεται συσπείρωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Όχι όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπλοκάρει τις διαδικασίες και να καθορίζει τη μοίρα του τόπου αφού θα έχει ηττηθεί στις εκλογές».