Μέρες 3ου Μνημονίου και Δεκαπενταύγουστου του 2015, αναμένεται να ζήσει η Βουλή στη συζήτηση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν οι εγεγγραμμένοι ομιλητές, επιμείνουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα. Είχαν προλάβει να μιλήσουν 59 βουλευτές από τους συνολικά 206 που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο. Η συζήτηση ξεκίνησε και πάλι στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, έχει με τη σύμφωνη γνώμη του σώματος από το πρωί μειώσει τον χρόνο των ομιλητών από τα 7 στα 6 λεπτά.

Η Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε ότι κανένας βουλευτής της δεν πρόκειται να παραιτηθεί του δικαιώματός του να μιλήσει για ένα τόσο κρίσιμο θέμα και έτσι το «μπαλάκι» βρίσκεται και πάλι στην πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.  Αν η τελευταία αποφασίσει, να κάνει χρήση του δικαιώματός της να μιλήσουν και οι δικοί της βουλευτές, τότε η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί αντί για το βράδυ της Πέμπτης το πρωί της Παρασκευής.  

Την διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που θα συνέλθει άμεσα. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από τον κατάλογο οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε μια λογική ώρα και ακολούθως να προχωρήσει η ψηφοφορία.