Την πρόθεσή της να υποβάλλει παραίτηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η Κατερίνα Παπακώστα.

Κατά τις πληροφορίες, η κυρία Παπακώστα αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτησή της στη σκιά των απειλητικών μηνυμάτων που έχει δεχθεί προκειμένου να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η παραίτησή της δεν φέρεται να έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, το τελευταίο 48ωρο η κυρία Παπακώστα είναι «εξαφανισμένη».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως έγραψε χθες το Reader.gr, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 63χρονο που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος, της κυβέρνησης, της Βουλής κλπ.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή χωρίς δικηγόρο ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Ενώπιον του ανακριτή, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι έστειλε μήνυμα στην υπουργό Κατερίνα Παπακώστα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα για να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Να σημειώσουμε πως είχε προηγηθεί άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά από αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα. Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.