Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και μπροστά στον κίνδυνο ακόμη και διάλυσης των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε ένα ελιγμό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Ο Πάνος Καμμένος, μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας και ονομαστική ψηφοφορία, πρότεινε να γίνει άμεσα συνεδρίαση της επιτροπής Εξοπλιστικών και στη συνέχεια η ψηφοφορία αποδεχόμενος έτσι την πρόταση της ΝΔ να συζητηθεί η επίμαχη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά για τα εξοπλιστικά σε ειδική συνεδρίαση. 

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία τηΔευτέρα. Να κάνουμε συνεδρίαση αύριο ή την Παρασκευή. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην επιτροπή εξοπλισμών. Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρότασή να συζητήσουμε στην επιτροπή εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην επιτροπή άμυνας. Ελάτε όλοι να τα συζητήσουμε, να λυθούν όλες οι απορίες».

Και όλα αυτά ενώ η σημερινή, κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτηρίζεται από «ηχηρές» απουσίες. Απόντες από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση είναι σχεδόν το σύνολο των υπουργών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ειδικότερα, στους Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα, και Τέρενς Κουίκ, έρχεται να προστεθεί η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία με δήλωσή της ανακοίνωσε την πρόθεσή της να παραμείνει στην κυβέρνηση (σ.σ.: δεν είναι βουλευτής), χωρίς ωστόσο να δώσει το παρών στη σημερινή συνεδρίαση των οργάνων των ΑΝΕΛ.

Από τη συνεδρίαση απουσιάζει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Πάτρα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Έλενα Κουντουρά, που απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. λόγω ταξιδιού της στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος ν' αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να πάψουν ν' αποτελούν πλέον κοινοβουλευτική ομάδα.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα στελέχη των ΑΝΕΛ, που είτε θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε θα στηρίξουν την κυβέρνηση παρά τις εντολές Καμμένου είτε και τα δύο, φαίνεται πως είναι αυτό που εξόργισε περισσότερο όλων των υπουργό Άμυνας.

Παρά τις «ηχηρές», ωστόσο, απουσίες, ο Πάνος Καμμένος προγραμματίζει, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ, να παρουσιάσει το νέο… σήμα του κόμματος!