«Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου, είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απέξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα», τόνισε, κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης και υποψήφιος περιφερειάρχης αναφερόταν στους πολίτες της Μακεδονίας που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έξω από την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, στην Κατερίνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την ίδια κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, κατά την οποία αποδοκιμάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 Δείτε το βίντεο:

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Χρήστου Γιαννούλη, ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ποιους από τους Έλληνες πολίτες αποκάλεσε «Φασισταριό».

«Σε καμία περίπτωση δεν αποκάλεσα με απαξιωτικό τρόπο τους Έλληνες πολίτες που διαφωνούν και αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Γιαννούλης. 

Σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, «οι ίδιοι 50 "αυθόρμητα" αγανακτισμένοι, που επιτέθηκαν με μολότοφ στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη, με μολότοφ στο σπίτι της Μπέττυς Σκούφα στην Κατερίνη, με επίθεση στο σπίτι του Βουλευτή Στέργιου Καστόρη, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους υπέργηρους γονείς του, με πέτρες και κάδους στο σπίτι του βουλευτή Χάρη Τζαμακλή, δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μία ισχνή μειοψηφία "φασιστοειδών", που μόνο την Πατρίδα μας δεν υπερασπίζονται. Αυτούς αποκάλεσα ως "φασισταριό", που με χυδαίο τρόπο προπηλάκιζαν όποιον προσερχόταν στην πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη».

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν φοβάται «τους τραμπούκους του απέναντι πεζοδρομίου, του διαδικτύου και των στρατευμένων σχολιαστών και δημοσιογράφων», αλλά φοβάται και αγωνιά «πόσο επικίνδυνο είναι να δηλητηριάζονται νέοι άνθρωποι και νέα παιδιά από το τυφλό μίσος όσων τους σπρώχνουν στα άκρα».