Δεν έχει εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 80 βουλευτών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Ζόραν Ζάεφ, σε αντίθεση με όσα υποστήριζε έως τώρα ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους για την έγκριση της Συμφωνίας από τη Βουλή της πΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, τόνισε ότι βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις με τον επικεφαλής του BESA, προκειμένου να βρουν μια τεχνική διατύπωση για την εθνικότητα που θα εξασφαλίσει τη στήριξη των 80 βουλευτών για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Η εθνικότητά μας είναι η μακεδονική και έτσι θα παραμείνει. Δεν υπάρχει δίλημμα επ' αυτού. Ο Μπέσα δεν ζητά να αλλάξει η ταυτότητα ή κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επανέλαβε ότι ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα υποστηρίξουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα γίνει γνωστός κατά την ψηφοφορία, που ξεκινά την Παρασκευή.

«Η ευθύνη βαρύνει τους βουλευτές και πιστεύω ότι θα βρουν τη δύναμη και θα επιτευχθεί η πλειοψηφία των δύο τρίτων για να περάσουν οι τροπολογίες, καθώς μετά ακολουθεί η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Ζάεφ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αν είμαστε δημιουργικοί, θα βρούμε μια λύση».

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει ότι οι 80 βουλευτές έχουν βρεθεί, αλλά ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του.