«Το όνομα της χώρας δεν αλλάζει αλλά μπορεί να συμπληρωθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας στον βουλευτή του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Κρστο Γιοβανόφσκι, ο οποίος πρότεινε οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων της πΓΔΜ να συζητήσουν για το μέλλον της χώρας

«Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος του διαλόγου και πιστεύω στην εξεύρεση λύσεων μέσω των συζητήσεων. Υπάρχουν πολλές διαιρέσεις στη Μακεδονία αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να ασκήσω πιέσεις σε θεσμούς ή στη δικαιοσύνη» τόνισε ο Ζάεφ μιλώντας την Τρίτη στο κοινοβούλιο στην συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές.

«Στις κοινοβουλευτικές εκλογές οι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στα μέλη της βουλής να αποφασίζουν. Έτσι αποφασίσαμε να αντιστρέψουμε αυτή τη διαδικασία και να ρωτήσουμε τους πολίτες για το ζήτημα της ονομασίας και της Συμφωνίας με την Ελλάδα. Οι πολίτες που αποφάσισαν, ψήφισαν στο δημοψήφισμα ενώ εκείνοι που δεν ήθελαν να αποφασίσουν έμειναν σπίτι τους. Η Μακεδονία χρειάζεται να πάει παρακάτω και να παρθούν οι επόμενες αποφάσεις», είπε ο Ζάεφ.

Ο βουλευτής Γιοβανόφσκι είπε ότι θα ψηφίσει κατά των συνταγματικών αλλαγών, επειδή μεταξύ άλλων, δεν πιστεύει σε αυτά που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.