Το εγκώμιο του πρωθυπουργού έπλεξε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, του οποίου η παραίτηση έγινε δεκτή το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «νεαρό σοφό», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ανακάλυψε ότι «είναι καλύτερος από ό,τι πίστευα».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει μια εκπληκτική φιλοπατρία, είναι ένα γερό μυαλό, είναι πράος, συναινετικός, μειλίχιος» και πρόσθεσε πως «ήταν σαν ένας καλός γιος μου».

Αναφερόμενος στην παραίτησή του, δήλωσε ότι την υπέβαλε με δική του πρωτοβουλία και εξήγησε: «όταν ο Πάνος Καμμένος μου είπε ότι κάτι πρέπει να γίνει, του είπα “πολύ απλό, παραιτούμαι”», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι είχε σκοπό να παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου, για το ζήτημα των αλβανικών βιβλίων, ωστόσο παρέμεινε στη θέση του κατόπιν πίεσης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι δεν υπάρχει γεωγραφική, αλλά πάντοτε πολιτική ονομασία, ενώ αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών, είπε ότι γνωρίζει την φιλοπατρία του και τη βαρύνουσα επιστημονική του κατάρτιση.