Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας ισχυρίζεται ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να συμμετάσχει σε μυστική επιχείρηση του FBI.

Ο «βασιλιάς» λέγεται ότι φοβόταν για τη ζωή του αφού προσπάθησε να διαλύσει μια εγκληματική οργάνωση που ονομάζονταν The Fraternity, σύμφωνα με τη Daily Star.

Ο Πρίσλεϊ βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του σπιτιού του στο Graceland στις 16 Αυγούστου 1977 - αν και οπαδοί του θρύλου του rock'n'roll υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι ακόμα ζωντανός.

Ένα ντοκιμαντέρ που εξερεύνησε τη θεωρία στο παρελθόν επανεμφανίστηκε πρόσφατα στο YouTube, όπου ο παρουσιαστής Μπιλ Μπίξμπι ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφα του FBI που σχετίζονται με το θέμα.

Οι ανακριτές του FBI λέγεται στρατολόγησαν τον Έλβις στη μάχη κατά του εγκληματικού συνδικάτου.

Και το ντοκιμαντέρ Τα Αρχεία του Έλβις, που γυρίστηκε το 1990, παρουσιάζει επίσης έναν άνθρωπο που ονομάζεται Luc Dionne, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εργάστηκε για την καναδική κυβέρνηση.

Ο κ. Dionne υποστήριξε πως έγγραφα από τα έτη μεταξύ 1976 και 1982 περιέχουν το γραφικό χαρακτήρα του Έλβις.

Είπε: «Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο Έλβις συνέχισε να συμμετέχει στο Operation Fountain Pen για αρκετά χρόνια μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του. »

Ένα άλλο πρόσωπο που υποστηρίζει την απίθανη θεωρία είναι ο εμπειρογνώμονας γραφικού χαρακτήρα Paul Weast, ο οποίος δήλωσε: «Αυτό το χειρόγραφο συγκρίθηκε με  γνωστό χειρόγραφο του Έλβις Πρίσλεϊ και ταιριάζει πολύ, πάρα πολύ».