Τουλάχιστον 26 άνθρωποι και ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χαθεί στις πυρκαγιές που κατακαίνε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Οι καμένες εκτάσεις ξεπερνούν τα 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι η ηπειρωτική Ελλάδα έχει έκταση 106.778 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι οικολόγοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των οικόσιτων ζώων, των κοάλα, των καγκουρό, των προβάτων και άλλων που έχουν χαθεί στη φωτιά ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο!

Σύμφωνα με το Sydney News, τα 800 εκατομμύρια ζώα κάηκαν στην Νέα Νότια Ουαλία. Το 30% των κοάλα στην πολιτεία έχουν χαθεί, κυρίως γιατί δεν μπορούν να απομακρυνθούν γρήγορα από τις φλόγες. Στα Γαλάζια Όρη, δυτικά από το Σίδνεϊ, χάθηκε το 50% των προστατευόμενων εκτάσεων σε δύο μήνες.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν είδη της χλωρίδας και της πανίδας που έχουν χαθεί για πάντα, ενώ δεκάδες άλλα είδη είναι ακόμη πιο κοντά στην εξαφάνιση.

Και επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, οι φωτογραφίες που ακολουθούν από το πριν και το μετά περιοχών της Αυστραλίας είναι ενδεικτικές της καταστροφής: