Το αλισβερίσι της ηρωίνης και του «σίσα», από αυτοκίνητα και μηχανάκια που σταματούν για να προμηθεύσουν τους χρήστες, μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων περαστικών, δεν έχει «τελειωμό».

Δίπλα τους εξαθλιωμένοι τοξικομανείς που κείτονται στο πεζοδρόμιο, λίγα μέτρα μακριά από την εισόδου του Πανεπιστημίου.

Οι τσιλιαδόροι στέκονται στις οδούς Μαυροματαίων και Πατησίων, έτοιμοι να δώσουν το σήμα, ενώ σε περίπου 100 μέτρα απόσταση, βρίσκονται ομάδες της αστυνομίας, οι οποίες «δείχνουν» να αδιαφορούν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Reader.gr είναι σοκαριστικές.

Ζωντανοί-νεκροί, σκουπίδια, σύριγγες, γκαζάκια ανάμεσα σε κατοικήσιμες πολυκατοικίες και το φωτισμένο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η οδός Αντωνιάδου, έχει πάρει την θέση του Πεδίου του Άρεως.

Χρήστες και το κύκλωμα των διακινητών έστησαν σε αυτό το μικρό δρόμο την καινούργια τους έδρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν απεγνωσμένοι, αλλά και εξαπατημένοι.

«Υποτίθεται ότι η εκκένωση στο Πεδίον του Άρεως έγινε για να καθαρίσει η περιοχή και όχι να τους μεταφέρουν ένα δρόμο παρακάτω και κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια μας. Είναι δυνατόν; Μας κοροϊδεύουν. Βγαίνουμε από την πολυκατοικία και στην είσοδο είναι ξαπλωμένοι με τις σύριγγες στα χέρια οι τοξικομανείς. Δεν ξέρουμε τι κάνουμε. Δεν αντέχουμε άλλο. Πολλές φορές γίνονται επιθετικοί ή προσπαθούν να μας κλέψουν για να πάρουν την δόση τους», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο Reader.gr.