Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος της 20χρονης Σινέντ ΜακΝαμάρα προήλθε από αυτοκτονία, αφού το πτώμα της βρέθηκε στο σκάφος Mayan Queen IV στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο του 2018

Η απόφαση βγήκε παρά το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιόκας παραδέχτηκε πως υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση, σύμφωνα με την DailyMail.

Ο ιατροδικαστής ποτέ δεν έλαβε υλικό που δείχνει τη ΜακΝαμάρα λίγες στιγμές πριν το θάνατό της.

«Δεν γνωρίζουμε αν κάποιος την έφερε σε αυτήν την κατάσταση, αν υπήρχε ηθικός αυτουργός», δήλωσε ο κ. Μπογιόκας.

Η ΜακΝαμάρα, από το Πορτ Μακουάρι της Νέας Νότιας Ουαλίας, πούλησε όλα της τα υπάρχοντα, προκειμένου να έρθει στην Ευρώπη για να δουλέψει στο Mayan Queen IV το Μάιο του 2018.

Είχε δουλέψει και στο παρελθόν σε παρόμοια σκάφη και έμενε πάνω στο αξιας 190 εκατ. δολαρίων σκάφος, ιδιοκτησίας του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Αλμπέρτο Μπαϊγιέρες, ενώ έπλεε στη Μεσόγειο.

Ένα περαστικό σκάφος εντόπισε το μοντέλο από την Αυστραλία να κρέμεται στο πίσω μέρος του Mayan Queen IV και τότε έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, αλλά εξέπνευσε κατά τη διάρκεια της αερομετακομιδής της.

Το σκάφος επετράπη να φύγει από την Κεφαλονιά όταν άνδρες του Λιμενικού Σώματος μίλησαν με το προσωπικό του.

Το Mayan Queen IV έχει κάμερες κλειστού κυκλώματος, ενώ υλικό του περιστατικού έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Το υλικό δείχνει τη ΜακΝαμάρα στιγμές πριν βρεθεί το σώμα της, αν και δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ.

Χωρίς το υλικό αυτό και μια ενδελεχή εγκληματολογική έρευνα πάνω στο σκάφος, ο ιατροδικαστής απεφάνθη πως η ΜακΝαμάρα αυτοκτόνησε.

«Καθώς δεν βρέθηκαν στο αίμα της διάφορες ουσίες μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις, η κοπέλα δεν ήταν κάτω από την επήρρεια τέτοιων ουσιών», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

«Είχε ψυχική διαύγεια και κατά πάσα πιθανότητα αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φύσεως, ενώ βρέθηκε σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο», σημείωσε.

Το Mayan Queen IV ανήκει στο δισεκατομμυριούχο, κάτοχο ορυχείων και δεύτερο πλουσιότερο άνδρα στο Μεξικό, Αλμπέρτο Μπαϊγέρες.

Ο επιχειρηματίας είχε αφήσει το σκάφος τρεις μέρες πριν το περιστατικό.

Όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, ο Μπαϊγέρες ήταν στην έπαυλή του στο Μεξικό και αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση για το συμβάν.

Διαβάστε Ακόμα 

Μυστήριο με το θάνατο του μοντέλου στο γιοτ: Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις

Νεκρή σεξολόγος και μοντέλο – Συνελήφθη ο πρώην αρραβωνιαστικός της (pics)