Ήταν Ιανουάριος του 2018 όταν το «Ανδρομέδα» με σημαία Τανζανίας έδεσε το λιμάνι της Κρήτης.

Τότε είχε γίνει έλεγχος ενώ το «Ανδρομέδα» βρισκόταν στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου και οι Αρχές προχώρησαν στην δέσμευσή του.

Το πλοίο είχε προορισμό τη Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο, φέρεται να ξεκίνησε από την Τουρκία και μετέφερε 410 τόνους νιτρικής αμμωνίας, δηλαδή την ίδια ουσία που ανατινάχτηκε στο λιμάνι της Βηρυτού.

Τότε γινόταν λόγος για «βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου και πως οι 410 τόνοι εκρηκτικών που μετέφερε θα ανατίναζαν την πόλη στον αέρα.

«Εάν έχουμε μια καταιγίδα στο Ηράκλειο... Εάν αρχίσουν να πέφτουν κεραυνοί... Με συγχωρείτε, αλλά τότε εγώ δε θα ήθελα να βρίσκομαι στο Ηράκλειο», είχε δηλώσει τότε στο Κρήτη TV ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, εν τέλει οι τόνοι νιτρικής αμμωνίας μεταφέρθηκαν στις Σέρρες σε αποθήκη του στρατού ενώ στη δίκη που ακολούθησε στο Τριμελές Εφετείο Πειραιά, αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Το «Ανδρομέδα» είχε ελεγχθεί και το 2015 ενώ έπλεε στο Ιόνιο και είχε δηλώσει ως προορισμό την Αλβανία. Μετέφερε και τότε νιτρική αμμωνία ενώ με εισαγγελική εντολή το πλοίο είχε αποδεσμευτεί.

Διαβάστε Ακόμα 

Έκρηξη στη Βηρυτό: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τη διάσωση δεκάδων αγνοουμένων - Στους 135 οι νεκροί (vids)

Λίβανος: Καταστράφηκαν σιτηρά στην έκρηξη - Τα αποθέματα δεν φτάνουν ούτε για ένα μήνα