Έξι ερωτήσεις που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει

Έξι ερωτήσεις που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει

Η επιστήμη δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Υπάρχουν ερωτήματα που ούτε οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι απόλυτα, αλλά ούτε και οι «ειδικοί» είναι σε θέση να απαντήσουν. Μπορέι αν έχουν εξηγηθεί πολλά περίεργα φαινόμενα, μπορεί πλέον να έχουμε κατανοήσει πολύ καλύτερα το σύμπαν στο οποίο ζούμε, όμως υπάρχουν έξι ερωτήσεις που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει.

Είμαστε μόνοι στο σύμπανq

Είμαστε μόνοι στο σύμπανq

Πολλοί υποστηρίζουν πως οι επιστήμονες έχουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα και απλά δεν το αποκαλύπτουν στον κόσμο. Το ζήτημα είναι πως ως ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως είμαστε ή πως δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν.

 

Γιατί λειτουργεί το placebo;

 Γιατί λειτουργεί το placebo;

Το φαινόμενο placebo αναφέρεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας ασθενής παρουσιάζει βελτίωση της πάθησής του ενώ λαμβάνει ένα ανενεργό φάρμακο, δηλαδή μια ουσία χωρίς πραγματική δράση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Στις περιπτώσεις αυτές ο πάσχων πιστεύει ότι λαμβάνει ένα φάρμακο που θα τον βοηθήσει και, όπως φαίνεται, η πεποίθηση αυτή και μόνο συντελεί στη βελτίωση του προβλήματος. Το γιατί συμβαίνει αυτό κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει.

Γιατί βλέπουμε όνειρα;

Γιατί βλέπουμε όνειρα;

Το 1953 δύο επιστήμονες είπαν πως τα όνειρα συνδέονται με το REM (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών) κάτι το οποίο αργότερα καταρρίφθηκε. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση και κανείς δεν ξέρει που οφείλονται τα όνειρα και γιατί τα βλέπουμε.

Τι υπάρχει από την άλλη πλευρά μαι μαύρης τρύπας

Τι υπάρχει από την άλλη πλευρά μαι μαύρης τρύπας

Οι επιστήμονες μας έχουν ενημερώσει για τις μαύρες τρύπες που υπάρχουν στο διάστημα. Οι μύθοι και οι εικασίες σχετικά με αυτές είναι πολλές. Αρκετοί πιστεύουν πως συνδέονται άμεσα με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τα όσα αποκάλυψε για το θεώρημα της σχετικότητα. Τι ισχύει τελικά; Κανείς δεν ξέρει.

Πως λειτουργεί η βαρύτητα;

Πως λειτουργεί η βαρύτητα;

Γνωρίζουμε πως όσο μεγαλύτερη μάζα έχει κάτι, τόσο μεγαλύτερη και η βαρύτητα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μία σαφή απάντηση γι' αυτό. Και τι ακριβώς είναι η βαρύτητα; Κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια.

Που «πάμε» όταν πεθαίνουμε;

Που «πάμε» όταν πεθαίνουμε;

Οι επιστήμονες θα πούνε «πουθενά», αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα σχετικά με τον θάνατο που παραμένουν άγνωστα. Πράγματα τα οποία οι θρησκείες εξηγούν μεν με τον δικό τους τρόπο, όμως πειστικές απαντήσεις επίσης δεν δίνουν.