Αντιλαμβάνομαι πως λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του 7ου κύκλου του Game of Thrones το μεγαλύτερο άγχος για τους φανς της σειράς δεν είναι τι θα συμβεί με τους white Walkers κι αν η Ντενέρις κερδίσει την Σέρσεϊ, αλλά πως θα βγει η σεζόν, χωρίς να μας την... χαλάσει το ίντερνετ και τα spoilers.

Είναι άλλωστε η κουβέντα που κάνουμε περισσότερο στο γραφείο, ενόψει της πρεμιέρας, αφού κακά τα ψέματα το να μένουμε κάθε Δευτέρα ξημερώματα ξύπνιοι ώστε να το παρακολουθούμε live είναι βάρβαρο.

Κάθε χρόνο το θέμα των spoilers είναι κάτι που μας απασχολεί, αλλά ειδικά φέτος που πέφτει μέσα στις διακοπές, το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Έτσι αφού το σκεφτήκαμε και το μελετήσαμε αρκετά, βρήκαμε κάποιους τρόπους ώστε να αποφύγουμε όλους εκείνους που χαίρονται όταν μας χαλούν τις εκπλήξεις που μπορεί να κρύβει το κάθε επεισόδιο της σειράς.

Το να κλείσετε pc, tablet, κινητά τηλέφωνα, να μην σερφάρετε στο ίντερνετ, μην ανοίξετε τηλεόραση και ραδιόφωνο κλπ είναι μεν κάποιες λύσεις, αλλά δεν είναι και απόλυτα ασφαλείς. Πείτε για παράδειγμα, πως ενώ τα έχετε κάνει όλα αυτά η παρέα που βρίσκεται στη διπλανή ξαπλώστρα ξεκινάει και μιλάει, δυνατά, για το τι έγινε στο επεισόδιο. Τι κάνετε; Γι'αυτό αποφεύγετε εντελώς τα μέρη που έχουν κόσμο.

Εάν βρίσκεστε στην Αθήνα, κλείνεστε στο σπίτι, φροντίζετε τα ντουλάπια να είναι γεμάτα ώστε να επιβιώσετε και δεν μιλάτε σε κανέναν, για κανέναν λόγο.

Εάν θέλετε να πάτε διακοπές, τότε επιλέγετε μία από τις πανέμορφες βραχονησίδες μας και γίνεστε παράλληλα κι ένας μικρός ήρωας της πατρίδας.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε κι άλλες πρωτότυπες μεθόδους, όπως το να έρθετε κοντά στην φύση μένοντας για λίγο διάστημα μακριά από τον πολιτισμό, όπως για παράδειγμα σε μία σπηλιά στον Ταϋγετο, η να ανακαλύψετε πως βλέπουν τη ζωή οι στρουθοκάμηλοι, χώνοντας το κεφάλι τους μέσα στο έδαφος.

Ό,τι κι αν κάνετε πάντως, το βασικό είναι να φροντίσετε να μην έχετε επαφή με κανέναν και για κανέναν λόγο. Ποτέ δεν ξέρεις άλλωστε από που μπορεί να σου... έρθει, όπως αποδεικνύεται και στο παρακάτω βίντεο των «βασανίζομαι».