Ο Άγιος Βασίλης είναι σούπερ ήρωας! Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα η «Daily Mail», νεαροί επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στη Βρετανία υπολόγισαν ότι προκειμένου να προλάβει να μοιράσει από ένα δώρο σε όλα τα παιδιά του κόσμου, φέτος τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε να καταναλώσει σχεδόν 150 δισεκατομμύρια θερμίδες μόνο στις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή ποσότητα κατά 60.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Φέτος τα Χριστούγεννα, λοιπόν, ο Άγιος Βασίλης, θα πρέπει να επισκεφθεί 1,6 δισεκατομμύρια παιδιά και να τρυπώνει στις καμινάδες 5.556 σπιτιών κάθε δευτερόλεπτο.

Αν, λοιπόν, υποθέσουμε ότι σε κάθε σπίτι υπάρχουν κατά μέσο όρο 2,5 παιδιά, ο αγαπημένος Άγιος των μικρών, θα χρειαστεί να κάνει 640 εκατομμύρια στάσεις την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, μάλλον θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα στην αποθήκευση των δώρων, αφού θα έπρεπε να βρει έναν χώρο όσο 240.000 διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία για να τα φυλάξει, ενώ θα χρειαζόταν επίσης και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα κορδέλα περιτυλίγματος.

Βέβαια, αν σε κάθε σπίτι που επισκέπτεται, πίνει ένα ποτήρι γάλα και τρώει μία τάρτα με μαρμελάδα φρούτων, τότε μέσα σε 32 ώρες που θα διαρκούσε η αποστολή του (λόγω διαφορετικών χρονικών ζωνών), θα έπρεπε να πιει γάλα που θα γέμιζε 50 ολυμπιακές πισίνες και να φάει 40.000 τόνους από τις αγαπημένες του τάρτες.

Τέλος, για να κάψει όλο αυτό το φαγητό μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε να περπατήσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χιλιόμετρα, ή πιο απλά να κάνει 54 φορές τον γύρο της Γης.