Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, την καταψήφιση της συμφωνίας Brexit της Τερέζα Μέι και την κατάθεση πρότασης μομφής στην κυβέρνηση, υπάρχουν σήμερα δεκάδες αναρτήσεις από τους Βρετανούς στα social media, αλλά και πολλά άρθρα στα βρετανικά ΜΜΕ που αναρωτιούνται για το ίδιο πράγμα: Πού βρίσκεται τώρα ο Ντέβιντ Κάμερον;

Ο πρώην πρωθυπουργός των Άγγλων θεωρείται από πολλούς ως ο απόλυτος υπεύθυνος για τη «δίνη» στην οποία βρίσκεται η χώρα, αφού εκείνος αποφάσισε και προχώρησε το δημοψήφισμα για το Brexit, χωρίς μάλιστα, όπως του καταλογίζουν, να το αντιμετωπίσει με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε όντας πολύ σίγουρος (μέχρις ότου ήταν πολύ αργά), πως το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Η Βρετανική Mirror μάλιστα έστειλε κι έναν δημοσιογράφο την Τρίτη έξω από το σπίτι του Κάμερον, στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, ο οποίος επιχείρησε να του πάρει κάποια δήλωση, αλλά ο 52χρονος, που πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν με την οικογένεια του στην Κόστα Ρίκα για διακοπές, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε τοποθέτηση.

«Φεύγοντας από το σπίτι με ένα μόνο πουλόβερ, παρά το κρύο, ο Κάμερον φαινόταν στωικός καθώς έτρεχε προς το αυτοκίνητό του, για να μην κάνει κανένα σχόλιο για το Brexit.

Έφυγε με το κεφάλι του σκυφτό κι ένα παλτό στο χέρι.

Ρωτήσαμε: ”Κύριε Κάμερον, τι έχετε να πείτε για την κατάσταση του Brexit;”

“Είναι αυτό που οραματιστήκατε όταν κάνατε το δημοψήφισμα;”» ανέφερε ο δημοσιογράφος της Mirror σημειώνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο πριν μπει στο αυτοκίνητο του κι απομακρυνθεί.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι πλέον σπάνιες. Πρόσφατα εντοπίστηκε κάνοντας τζόκινγκ σε πάρκο του Λονδίνου, ενώ προφανώς αποκλείστηκε από το Βρετανικό Κοινοβούλιο διότι δεν πρόλαβε εγκαίρως να ανανεώσει το πάσο του.

Ο Κάμερον έχει περάσει την πλειοψηφία των τελευταίων δυόμισι ετών, αν πιστέψουμε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, εγκατεστημένος σε μια γαλλική μεζονέτα γράφοντας ένα βιβλίο.

Οι παρεμβάσεις του στις εξελίξεις του Brexit ήταν ελάχιστες, και κάθε φορά που επιχείρησε να παρέμβει, κατέστη σαφές ό,τι οι απόψεις του δεν ήταν απολύτως ευπρόσδεκτες από καμία πλευρά. Οι «φίλοι» του στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δεδομένο πως δεν είναι πλέον πολλοί.

Σε κάθε δυσμενή εξέλιξη του Brexit πάντως το όνομα του έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας του Brexit την Τρίτη το βράδυ, το όνομα του «Cameron» ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στο Twitter - και τα tweets που το έφεραν ψηλά στα «trending topics» κάθε άλλο παρά κολακευτικά ήταν για εκείνον.

«Αναρωτιέμαι αν ο Ντέβιντ Κάμερον απλά χαλαρώνει στην καμπίνα του σήμερα, γράφει μερικές ακόμη σελίδες από τα απομνημονεύματά του; Θα πεταχτεί στα καταστήματα; Είμαι σίγουρος ότι περνάει καλά. Είναι ωραίο να είσαι ο Ντέιβ» ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά tweets για τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό.