Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ένοχος πως είπε ψέματα στο FBI, βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές.

Αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης, η ζωή του έγινε... κόσκινο από τον Τύπο, αποκηρύχτηκε από προηγούμενους συνεργάτες, απορρίφθηκε και μειώθηκε δημοσίως από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταδίκασε τον Παπαδόπουλο ως «αποδεδειγμένο» ψεύτη.

Ακόμα και ο παλιός καθηγητής του στην Ρωσική πολιτική στο πανεπιστήμιο DePaul έκανε πλάκα εις βάρος του δημοσίως.

Οι περισσότεροι πολιτικοί και συνεργάτες πολιτικών που αντιμετωπίζουν κάποιο νομικό θέμα στην έρευνα του Ρόμπερτ Μιούλερ έχουν πάρει ήσυχα μονοπάτια, αποφεύγοντας τις συχνές εμφανίσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο Παπαδόπουλος έχει, προφανώς, ακολουθήσει μια εντελώς αντίθετη προσέγγιση.

Σήμερα, είναι ένας παντρεμένος άνδρας, που δεν σταματά να κάνει επιθετικές αναρτήσεις στο twitter για το λεγόμενο «Deep State» (βαθύ κράτος) και ενεργεί «σαν να περνάει από οντισιόν για εκπομπή στο Fox News» όπως λένε οι επικριτές του.

Σύμφωνα όμως με αυτά που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στα Αμερικανικά ΜΜΕ ο πρώην συνεργάτης του Τραμπ έχει αποκτήσει πολύ στενές σχέσεις με τον Σον Χάνιτι, έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του Fox και έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του προέδρου Τραμπ.

Ο Παπαδόπουλος αναμένεται να είναι φιλοξενούμενος σε μια εκπομπή την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα προανήγγειλε με ενθουσιασμό την αρχή αυτού που θα μπορούσε, με βάση τα Αμερικανικά ΜΜΕ να χαρακτηριστεί ως «περιοδεία που απευθύνεται στους φίλους του Τραμπ». Έγραψε στο twitter πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του Σιμόνα πρόκειται να εμφανιστούν στα τέλη Οκτωβρίου στο πρόγραμμα του Fox News που παρουσιάζει ο Τζέσε Γουάτερς, αγαπημένο και πιστός υπερασπιστής του προέδρου.

Είναι μόνο ένας τρόπος που ο Παπαδόπουλος - που πριν από ένα χρόνο ήταν σχεδόν... νεκρός για την «αυλή» του Τραμπ - να επιστρέψει στο παιχνίδι. Τα Αμερικανικά ΜΜΕ λένε μάλιστα πως ο Παπαδόπουλος μιλά ακόμη και για προσπάθεια να επιστρέψει στο έργο της εξωτερικής πολιτικής. Αλλά πρώτα, θέλει να επικοινωνήσει την δική του πλευρά για τα γεγονότα που οδήγησαν το FBI να ξεκινήσει έρευνα για εικαζόμενη ρωσική συμπαιγνία με την εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, έχει επιστρέψει συναμικά στο Twitter, επαναλαμβάνοντας τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που σχετίζονται με το Deep State και οι οποίες ενισχύθηκαν από τις προτιμώμενες προσωπικότητες των καλωδιακών ειδήσεων του προέδρου. Επίσης, σκοπεύει να κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις.

«Ό, τι και αν δημοσιεύω ή λέω στην τηλεόραση συνοδεύεται από στοιχεία», ανέφερε ο Παπαδόπουλος στην ιστοσελίδα «The Daily Beast» την Παρασκευή. «Νομίζω ότι πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν μετά τη μαρτυρία μου στο Χιλ. Όσον αφορά την τηλεόραση, [εγώ] λέω ακριβώς την ιστορία μου εκεί έξω. Εναπόκειται στην Αμερική να αποφασίσει αν τους αρέσει αυτό που λέω ή όχι».

Την Πέμπτη, ο Παπαδόπουλος αναμένεται να καταθέσει εθελοντικά πίσω από κλειστές πόρτες ενώπιον των βουλευτών για τις δικαστικές και εποπτικές επιτροπές του Σώματος, ως μέρος της έρευνας που διεξήγαγε η πλευρά των Ρεπουμπλικανών σχετικά με το χειρισμό των ερευνών της υπόθεση της Ρωσίας από το FBI και των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον.

Ένα στέλεχος των Δημοκρατικών, με άμεση γνώση της δραστηριότητας της επιτροπής, δήλωσε ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη του Παπαδόπουλου έχει προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μέσα ενημέρωσης από οποιονδήποτε άλλη από τους άλλους πιθανούς μάρτυρες που μίλησαν πριν από αυτόν.

«Οι άνθρωποι περιμένουν ένα τσίρκο και προσπαθούν να είναι εκεί για να το παρακολουθήσουν» είπε.

Παράλληλα ο Παπαδόπουλος λέγεται πως ετοιμάζεται να εκδώσει κι ένα βιογραφικό βιβλίο και μάλιστα θα το εκδώσει με έναν ατζέντη που επικεντρώνεται κυρίως σε βιβλία διασημοτήτων κι έχει εκπροσωπήσει συγγραφείς – υποστηρικτές του Τραμπ όπως η Τζανίν Πιρό, δημοσιογράφο του Fox και χρόνια φίλη του προέδρου των ΗΠΑ.

Πέρυσι, όταν ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας του Μιούλερ ο πρόεδρος ισχυρίστηκε στο Twitter ότι «Λίγοι γνώριζαν τον νεαρό χαμηλού επιπέδου εθελοντή Τζορτζ, ο οποίος έχει αποδειχθεί ήδη ψεύτης».

Εκείνη την εποχή, ο πρώην σύμβουλος της καμπάνιας του Τραμπ, Μάικλ Καπούτο είπε ότι ο Παπαδόπουλος ήταν απλά «το παιδί για τον καφέ» που δεν γνώριζε τίποτα πολύτιμο για την ομάδα Τραμπ, αν και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Παπαδόπουλος είχε σημαντικότερο ρόλο κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας από ότι κάποιοι ανώτεροι ήταν έτοιμοι να παραδεχτούν. Για παράδειγμα, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, ο Παπαδόπουλος βοήθησε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σισί, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Πλέον, ακόμη και μερικοί από τους σκληρότερους πρώην επικριτές του στο περιβάλλον του Τραμπ έχουν αναθεωρήσει.

«Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι μου να αναδημοσιεύω στο twitter τον Τζορτζ Παπαδόπουλο περισσότερο από ότι τον ίδιο τον Πρόεδρο», δήλωσε ο Καπούτο, ο οποίος επίσης ερευνάται για την υπόθεση Τραμπ-Ρωσία.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Τζορτζ έχει σημαντικές και συγκλονιστικές πληροφορίες για να μοιραστεί με τους ανακριτές ... Έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανακάλυψη και τη δίωξη της αντι-συνταγματικής επιχείρησης κατασκοπείας ενάντια στο Τραμπ και θέλει σαφώς να παίξει αυτόν τον ρόλο».

Ο Καπούτο πρόσθεσε: «Πιστεύω πραγματικά ότι η χώρα του τον απογοήτευσε και είμαι έκπληκτος με τη στάση του».

Σε κάθε βήμα της πορείας, ο Παπαδόπουλος έχει στο πλευρό του τη νέα σύζυγό του και πιο ένθερμο υποστηρικτή του, τη Σιμόνα, η οποία, ουσιαστικά, ενεργούσε κι ως εκπρόσωπος του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πέρυσι, όταν βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα της έρευνας Μιούλερ. Παράλληλα η Σιμόνα προσπαθούσε να «εξαφανίσει» την φήμη που κυκλοφορούσε ότι η ίδια είναι στην πραγματικότητα μια Ρωσίδα κατάσκοπος.

Ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου δήλωσε στη «The Daily Beast» ότι άνθρωποι από το επιτελείο του Τραμπ παρακολουθούν στενά τις online αναρτήσεις του ζευγαριού.

Η Σιμόνα δήλωσε τον Μάρτιο στο Law & Crime ότι το ζευγάρι θα «δεχθεί μια προσφορά εκατομμυρίων δολαρίων» για να πουλήσει την ιστορία τους και θα γράψει ένα βιβλίο «για το ρομάντζο τους».

Είπε: «Είμαστε πιστοί στην αλήθεια και ... ο ένας στον άλλον. Εχουμε περάσει πολλά. Ξεπεράσαμε την αγωνία μιας ομοσπονδιακής έρευνας ... εμείς εξακολουθούμε να είμαστε μαζί» είπε.

«Ναι, είμαστε ζευγάρι εξουσίας», και ολοκλήρωσε τη γραπτή δήλωση της με ένα χαμογελαστό emoticon.