Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός. Οι πιθανότητες να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη για τους Δημοκρατικούς στη Νέα Υόρκη ήταν απειροελάχιστες. Η ήττα στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος, αναμενόμενη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Σύνθια Νίξον απέτυχε. Το αντίθετο μάλιστα. Η γνωστή ως «Μιράντα Χομπς» της σειράς Sex and the city έδωσε ένα πάρτι μετά την ήττα της από από τον νυν κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, αφού όπως είπε κάθε άλλο παρά χαμένη αισθάνεται. Ήταν άλλωστε η δική της υποψηφιότητα και ο σκληρός ανταγωνισμός που αισθάνθηκε ο Κουόμο που τον ανάγκασαν να «περάσει» πολλά από εκείνα που η Νίξον απαιτούσε.

Η Νίξον δήλωσε ότι η εκστρατεία της αντικατοπτρίζει ένα αντάρτικο κίνημα των φιλελευθέρων που αμφισβητεί τους εγκατεστημένους φορείς. Σημείωσε ότι ενώ πολλοί άνθρωποι απέρριψαν την πρόσκλησή της, ο Κουόμο την πήρε σοβαρά, όπως αποδεικνύουν τα εκατομμύρια δολάρια που έριξε στην εκστρατεία του.

Ο 60χρονος κυβερνήτης πέρασε μεγάλο μέρος της προεκλογικής κούρσας μιλώντας για τα δικά του φιλελεύθερα επιτεύγματα, όπως ο γάμος του ιδίου φύλου, και ο έλεγχος των όπλων. Ταυτόχρονα, απέρριπτε τη Νίξον σημειώνοντας πως ήταν απλά μια αναγνωρίσιμη ηθοποιός.
«Αν αφορούσε την αναγνώριση ονόματος, τότε ελπίζω ότι ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπίλι Τζόελ δεν θα μπουν στον αγώνα» είχε πει.

Παρά τη ρητορική, ο Κουόμο έλαβε σοβαρά υπόψη του τη Νίξον, δαπανώντας 8,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε διαφημίσεις.

Υπήρχαν ενδείξεις ότι η επιθετική καμπάνια της 52χρονης Νίξον έσπρωξε τον κυβερνήτη στα αριστερά σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης της μαριχουάνας και της αντιμετώπισης της φθοράς των δημόσιων κατοικιών στη Νέα Υόρκη.

Ενώ με κάποιους τρόπους η Νίξον είναι πολιτικά νεοφώτιστη - ποτέ δεν έχει κατέβει σε εκλογές ή δεν έχει ασκήσει δημόσια καθήκοντα - η ηθοποιός ήταν πολιτικά ενεργή σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η εκπαίδευση, τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ και τα δικαιώματα των γυναικών εδώ και χρόνια.

Πέρα από την Μιράντα Χομπς: Ποια είναι η Σύνθια Νίξον;

Όπως δήλωνε σε μία διαφήμισή της, η Σύνθια Νίξον γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Upper West Side με τη μητέρα της. Παρακολούθησε το γυμνάσιο του κολεγίου Hunter και στη συνέχεια πήγε στο κολέγιο Barnard του Columbia University. Άρχισε να εργάζεται στην ηλικία των 12 ετών και έχει παίξει στο Broadway, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Είναι επίσης επιζών από καρκίνο του μαστού.

Η Νίξον είχε σοβαρές σχέσεις τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες, και σε συνεντεύξεις έχει αυτοπροσδιοριστεί ως αμφιφυλόφιλος.

Ήταν σε σχέση με τον Ντέιβιντ Μόουζις από το 1988 έως το 2003, και το ζευγάρι έχει δύο παιδιά τη Σαμάνθα και τον Τσαρλς. Αυτή τη στιγμή είναι παντρεμένη με την ακτιβίστρια Κριστίν Μαρινόνι, και οι δύο έχουν ένα παιδί που ονομάζεται Μαξ. Η Μαρινόνι υπήρξε σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε στη Daily Beast το 2012, η Νίξον δεν έχει σχέση με τον πρώην Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον - «τουλάχιστον απ' ότι ξέρω», είπε.

«Ήταν δυσάρεστο να μεγαλώνω με αυτό το όνομα, ειδικά αφού ανακάλυψα ότι η οικογένειά μου τον μισούσε τόσο πολύ», είπε η Νίξον. «Όταν ήμουν μικρή και δεν ήξερα τίποτα περισσότερο γι 'αυτόν εκτός από ότι ήταν πρόεδρος, μου άρεσε να μοιράζομαι το όνομα».

Ποια είναι η πολιτικός Σύνθια Νίξον

Η Νίξον δραστηριοποιήθηκε σε πολιτικούς κύκλους γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης, των δικαιωμάτων των LGBTQ, της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και της υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών.

Για πρώτη φορά απασχόλησε τους τίτλους στις πολιτικές σελίδες των εφημερίδων, όταν συμμετείχε στην εκστρατεία του 2011 για να νομιμοποιήσει τον γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλλου στη Νέα Υόρκη.
Έχει τιμηθεί για την προβολή των LGBT από την GLAAD και την Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. (Αν και κατακρίθηκε σε ένα σημείο όταν αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητα της ως «επιλογή»)

Τόσο η Νίξον όσο και τα παιδιά της παρακολούθησαν δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης. Είναι εκπρόσωπος της Συμμαχίας για την Ποιότητα της Εκπαίδευσης και διαφώνησε έντονα με τον κυβερνήτη Κουόμο για τον προτεινόμενο εκπαιδευτικό προϋπολογισμό του.

Σε ένα προφίλ τoυ περιοδικού New York το 2006, η Νίξον ήταν ήδη γνωστή για την υποστήριξη των δημόσιων σχολείων και της δημόσιας συγκοινωνίας.

«Αν αποφασίσετε να στείλετε το παιδί σας στο δημόσιο σχολείο, μην κοιτάτε καν ιδιωτικά σχολεία» είχε πει «Απλά κλείστε την πόρτα. Απλά απενεργοποιήστε την τηλεόραση. Και τότε δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για την προσχολική ηλικία. Πρέπει να ανησυχείτε για το τι είναι καλό για το παιδί σας, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας»

Η Νίξον έχει επίσης υποστηρίξει την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών - τόσο στο έργο της για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού όσο και για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Έχει συνεργαστεί με την Planned Parenthood και το 2016 έγραψε ένα δοκίμιο στο περιοδικό TIME σχετικά με τις αμβλώσεις και το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει.