Η ζωή του άλλαξε όταν βρήκε στην ντουλάπα του σπιτιού του μία κουβέρτα της γιαγιάς του. Η κουβέρτα Navajo ήταν αποθηκευμένη στην ντουλάπα για επτά χρόνια αφού κανείς δεν γνώριζε πως άξιζε 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Ο Κρίτζερ κατοικούσε στη Λεόνα Βάλεϊ της Καλιφόρνιας και περνούσε δύσκολα αφού ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εργαστεί ως ξυλουργός.

Από το 2007 ζούσε με τα 200 δολάρια που έπαιρνε από το επίδομα αναπηρίας και επειδή δεν μπορεί να αναθρέψει τα παιδιά του, τα έστειλε να ζήσουν μαζί με τους παππούδες τους στη Λουιζιάνα.

Αμέσως μετά το θάνατο της γιαγιάς του, ο Loren πήρε την τελευταία σακούλα που είχε μείνει με τα πράγματά της, Ήταν δύο κουβέρτες τις οποίες δεν ήθελαν η μητέρα και η αδερφή του.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν το 2011, όταν ο Κρίτζερ είδε μια εκπομπή του «Antiques Roadshow». Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, είδε πώς ένας ηλικιωμένος άνδρας πούλησε μια κουβέρτα «First Phase Navajo» για 500.000 δολάρια. Μόλις όμως ο Κρίτζερ είδε την κουβέρτα στην τηλεόραση, θυμήθηκε πως είχε και ο ίδιος μία παρόμοια που είχε πάρει από την γιαγιά του.

«Το σταμάτησαν και πήγα και πήρα την κουβέρτα και καθόμουν εκεί κρατώντας την» θυμάται. «Κοιτούσα τις γραμμές της δικής μου κουβέρτας και την έβαζα δίπλα στην τηλεόραση για να δω αν ταιριάζουν».

Τότε ο Κρίζτερ πίστεψε πως θα έβγαζε κάποια χρήματά πουλώντας την. Τότε η μητέρα του, του είχε πει πως θα ήταν τυχερός αν έπαιρνε δέκα δολάρια αφού η γιαγιά του χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη κουβέρτα για να τυλίγει τα νεογέννητα γατάκια.

Ο Κρίτζερ όμως επέμεινε και πήγε την κουβέρτα στον οίκο δημοπρασιών John Moran. Όταν τους είπε την ιστορία της κουβέρτας ξεκινώντας από το πώς βρέθηκε στα χέρια της οικογένειάς του από τον προπάππου του Τζον Τσαντλαντ το 1800 οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών αποφάσισαν να την δημοπρατήσουν τον Ιούνιο του 2012.

Όταν έφτασε εκείνη η ώρα και όσο το ποσό ανέβαινε ο Κρίτζερ δεν μπορούσε να το πιστέψει. Η κουβέρτα τελικά πουλήθηκε για 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Από τότε, ο Κρίτζερ έχει αγοράσει δύο σπίτια, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και μία Harley Davidson.