Τις επενδύσεις στη Μαλαισία συνεχίζει ο διαδικτυακός εμπορικός κολοσσός Alibaba, αφού από τον προσεσχή Αύγουστο η θυγατρική εταιρεία υπολογιστών του ομίλου, Alibaba Cloud, θα ιδρύσει στην ασιατική χώρα το πρώτο ειδικό κέντρο (nti-DDoS Scrubbing Center).

Το κέντρο αυτό, θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων (DdoS) με τις οποίες, ο εισβολέας μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία μιας ηλεκτρονικής σελίδας ή ενός δικτύου, μέσω διακοπής της ηλεκτρονικής λειτουργίας των σελίδων που προσβάλλονται.

Να σημειώσουμε πως η λειτουργία του αναφερόμενου κέντρου θα προσφέρει στην Alibaba την δυνατότητα βελτίωσης των υπηρεσιών της, αλλά και την αύξηση των επιλογών που θα έχουν οι πελάτες της στην ευρύτερη περιοχή, αναφορικά με την βελτίωση της ασφάλειας για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, η Alibaba θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και των ταλαντούχων στελεχών τους για την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας (cloud technology), σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της θυγατρικής της Alibaba στην Μαλαισία, Κένι Ταν.