Ένας Αυστριακός επισκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη, πιθανότατα, συλλογή παλιών υπολογιστών Apple στον κόσμο.

Ξεκίνησε πίσω στη δεκαετία του 1980 να εργάζεται για μια εταιρεία επισκευών συσκευών Apple και με το πέρασμα των ετών η συλλογή του Ρόλαντ Μπόρσκι έφτασε σήμερα να αριθμεί περί τους 1.100 υπολογιστές.

Αυτός ο αριθμός παλιών υπολογιστών Apple είναι υπερδιπλάσιος των 472 αντικειμένων που εκτίθενται στο Μουσείο Apple της Πράγας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού.

Το γραφείο του είναι τόσο γεμάτο από σκονισμένα αντικείμενα, που αναγκάστηκε πρόσφατα να τα μεταφέρει σε μια αποθήκη εκτός πόλης.

Η ειρωνεία είναι πως η επιτυχία της Apple, σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται στις 30 Οκτωβρίου να παρουσιάσει τη νέα σειρά iPad και Μac, έχει κάνει πιο δύσκολο το μέλλον της επιχείρησής του.

Η Apple άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Βιέννη τον Φεβρουάριο, αναλαμβάνοντας πολλές από τις επισκευές που προηγουμένως αναλάμβαναν επιχειρήσεις όπως εκείνη του Μπόρσκι.

Εξάλλου, όπως λέει, τα εξαρτήματα στα καινούρια μηχανήματα είναι πλέον πολύ πιο δύσκολο να αντικατασταθούν.

Με το εισόδημά του να έχει μειωθεί κατά πολύ, ο Μπόρσκι ανησυχεί πως σύντομα δεν θα είναι σε θέση να πληρώνει το ενοίκιο της αποθήκης για τις συλλεκτικές συσκευές του και θα αναγκαστεί να καταστρέψει τη συλλογή του.

Ελπίζει ότι ένας ευεργέτης θα εκθέσει τη συλλογή του και θα εξοφλήσει το χρέος του 20.000 των 30.000 ευρώ.

Έχει ήδη εκθέσει τους υπολογιστές του στο πλαίσιο προσωρινών εκθέσεων στη Βιέννη, αλλά ελπίζει ότι η συλλογή θα βρει ένα μόνιμο σπίτι.

Ρίξτε μια ματιά στη συλλογή του: