Το Ηλιακό Σύστημα στο οποίο ανήκει και ο πλανήτης μας η Γη είναι πραγματικά πολύ όμορφο μέρος και ο Ήλιος ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη σαγηνευτική αυτή ομορφιά.

Είτε πρόκειται για την ηφαιστειογενή επιφάνεια του Ερμή, τις σκονισμένες πεδιάδες του Άρη, τα όμορφα δαχτυλίδια του Κρόνου ή για το απέραντο γαλάζιο του κόσμου μας, το Ηλιακό Σύστημα πρόκειται για μια υπέροχη γωνιά του αχανούς σύμπαντος, γεμάτη αξιοθαύμαστα αξιοθέατα και αληθινά θαύματα της φύσης.

Χωρίς τον Ήλιο δεν θα ήμασταν τίποτα, ολόκληρη η ύπαρξή μας απλά δεν θα νοούνταν. Ξεκινώντας από αυτό το δεδομένο, ο καλλιτέχνης Ρον Μίλερ πέρασε 40 χρόνια εικονογραφώντας τις πιο μαγευτικές γωνιές του σύμπαντος, κοντινού και πιο απομακρυσμένου. Μεταξύ των δημιουργιών του συμπεριλαμβάνονται απεικονίσεις του άστρου που δεσπόζει στο ηλιακό μας σύστημα, όπως αυτό φαίνεται από κάθε πλανήτη ξεχωριστά.

«Έχω φροντίσει όχι μόνο να σιγουρευτώ ότι ο Ήλιος απεικονίζεται ρεαλιστικά, αλλά και οι επιφάνειες των πλανητών και των δορυφόρων», δήλωσε ο Μίλερ στον ιστότοπο IFLScience.

Και παρά το γεγονός ότι ο Πλούτωνας είναι, στο πιο απομακρυσμένο σημείο της τροχιάς του, 7,5 δισ. χλμ μακριά από τη Γη, ο Ήλιος εξακολουθεί να φαίνεται ιδιαίτερα φωτεινός. 

«Ενώ ο Ήλιος είναι σημαντικά μικρότερος, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά λαμπρή πηγή φωτός», σχολίασε ο Μίλερ.

«Τα επίπεδα φωτός στην επιφάνεια του Πλούτωνα θα έμοιαζαν αυτών κατά το σούρουπο στη Γη, αλλά ο ίδιος ο Ήλιος θα ήταν ακόμη ένα πολύ φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό, απλά μικρότερο», τόνισε.

Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, η φωτεινότητα του Ήλιου είναι αντιστρόφως ανάλογη με το τετράγωνο της σχετικής απόστασης από αυτόν. Έτσι, αν βρίσκεστε σε μισή απόσταση από τον Ήλιο, η φαινομενική φωτεινότητα  του θα ήταν το ¼ της φωτεινότητας στη Γη.

Το παραπάνω σημαίνει ότι η φωτεινότητα του Ήλιου μειώνεται δραματικά όσο απομακρύνεστε απ’ αυτόν. 

Και το γεγονός ότι ακόμα και στον Πλούτωνα ο Ήλιος εξακολουθεί να είναι τόσο φωτεινός αποδεικνύει την τεράστια δύναμη του πλησιέστερου σε μας θερμοπυρηνικού αστρικού κλιβάνου.

Δείτε στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών τον Ήλιο όπως φαίνεται από την επιφάνεια καθενός από τους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος: