Σε λίγα χρόνια τα αυτοκίνητα Tesla θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στα καλέσματα των οδηγών τους μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και να φτάνουν στον ιδιοκτήτη τους ακόμη κι αν βρίσκονται στην άλλη άκρη της ηπείρου, τόνισε μέσω twitter o Έλον Μασκ.

«Μπορείτε ήδη να καλέσετε το Tesla σας από το τηλέφωνό σας, αλλά μόνο από μικρές αποστάσεις σήμερα, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορείτε από την άλλη άκρη της ηπείρου», έγραψε ο Μασκ.

Αυτή η λειτουργία καλέσματος οχήματος επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της Tesla να μετακινούν τα αυτοκίνητά τους προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για μικρή απόσταση.

Ο Μασκ είχε δηλώσει πως οι ιδιοκτήτες της Tesla θα είναι σε θέση να ελέγχουν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό λειτουργιών απομακρυσμένης οδήγησης με τα τηλέφωνά τους. Στις αρχές Νοεμβρίου, είπε ότι μια επικείμενη ενημέρωση λογισμικού θα επέτρεπε στους ιδιοκτήτες της Tesla να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους με τα τηλέφωνά τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Το αυτοκίνητο σας θα έρχεται στην τοποθεσία του τηλεφώνου σας και θα σας ακολουθεί όπου πάτε σαν σκυλάκι, αν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο καλέσματος στην εφαρμογή της Tesla στο κινητό σας», δήλωσε ο Μασκ.

«Επίσης, θα μπορείτε να το οδηγείτε από το τηλέφωνό σας, σαν να ήταν ένα τεράστιο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι, όσο βρίσκεται σε οπτική επαφή», πρόσθεσε.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση για το νέο χαρακτηριστικό στο Tesla AutoPark, που επιτρέπει στα οχήματα να σταθμεύουν με περιορισμένη συμμετοχή από τον οδηγό, θα έφτανε σε περίπου έξι εβδομάδες. 

Η συγκεκριμένη ενημέρωση θα δώσει επίσης στα οχήματα της Tesla τη δυνατότητα να βρίσκουν και να επιλέγουν θέσεις στάθμευσης χωρίς τη βοήθεια του οδηγού, όπως δήλωσε ο Μασκ. 

Μέχρι σήμερα, το Tesla Auto Park εντοπίζει πιθανές θέσεις στάθμευσης κι αφήνει τους οδηγούς να επιλέξουν αυτή που επιθυμούν και στη συνέχεια μεταφέρει το όχημα στο επιλεγμένο σημείο.

Οι προσεχείς ενημερώσεις έρχονται σε συνέχεια προηγούμενης αναβάθμισης τον Οκτώβρη, οπότε εισήχθη η λειτουργία Autopilot, που μπορεί να προτείνει αλλαγές λωρίδας κυκλοφορίας και να κατευθύνει το όχημα στις εξόδους των αυτοκινητόδρομων, με την επίβλεψη του οδηγού.