Η Boring Company (Βαρετή Εταιρεία) του ιδιοκτήτη της Tesla, Έλον Μασκ, πρόκειται σήμερα να αποκαλύψει το πρώτο υπόγειο συγκοινωνιακό της τούνελ.

Μ’ ένα tweet του ο Μασκ επέτεινε την αγωνία για τα αποκαλυπτήρια:

Κι εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το γιγαντιαίο αυτό τούνελ:

Έχει μήκος περίπου 3,5 χλμ, ξεκινά από το πάρκινγκ της SpaceX στην Καλιφόρνια και ο σκοπός του είναι κυρίως ερευνητικός.

Σύμφωνα με ένα ποστάρισμα του Μασκ το Μάη, θα προσφέρονται δωρεάν βόλτες στο κοινό εντός λίγων μηνών. Όμως εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, στο site της Boring Company αναφέρεται πως οι βόλτες στο τούνελ θα πραγματοποιούνται μόνο μετά από σχετική πρόσκληση.

Ανοίγει λίγο αργότερα από το προγραμματισμένο, μιας και ο Μασκ είχε ανακοινώσει πως το τούνελ θα αποκαλυφθεί περί τις 10 Δεκέμβρη. Ο ιδιοκτήτης της Tesla δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση, τονίζοντας πως «θα πρόκειται για κάτι περισσότερο από τα εγκαίνια ενός τούνελ.

Ο ίδιος είχε δώσει μια γεύση για το πως θα είναι το τούνελ, ποστάροντας ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram τον περασμένο Μάη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός διεγράφη, αλλά το βίντεο είναι εδώ:

Χρειάστηκε σχεδόν 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η Boring Company είχε αναφέρει ότι η κατασκυεή του θα είχε ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017. Ο Μασκ τουίταρε μερικά εντυπωσιακά πλάνα με τον «μετροπόντικα» της εταιρείας να βγαίνει στον σταθμό O’ Leary, που πήρε την επωνυμία του από έναν εργαζόμενο της εταιρείας που πέθανε.

Το τούνελ πλαισιώνεται από έναν πύργο παρατήρησης σε μεσαιωνική αρχιτεκτονική, με τον Έλον Μασκ να αναφέρει πως πρόκειται να προσλάβει κάποιον να «εκστομίζει προσβολές στον κόσμο σε γαλλική προφορά», σε μια ευθεία αναφορά στην ταινία «Ιερό Δισκοπότηρο» των Μόντι Πάιθον.

Περαστικοί πόσταραν φωτογραφίες του πυργίσκου, με τον Μασκ να σχολιάζει πως πρόκειται για «μεσαιωνικό φουτουρισμό».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αγάπη του Μασκ για τους Μόντι Πάιθον, ώστε συχνά διακόπτει τις συναντήσεις με στελέχη της Tesla, ώστε να παίξει κλιπάκια από τη βρετανική ομάδα κωμικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον Μασκ, η Boring Company ξεκίνησε ως μια «επιχείρηση χόμπι» ή αλλιώς «ως αστείο».

«Πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα τούνελ και το τούνελ αυτό ίσως είναι επιτυχημένο, ίσως και όχι», είχε τονίσει ο Μασκ.