Με μια σειρά tweets την Τετάρτη, ο Έλον Μασκ αποκάλυψε το άμεσο μέλλον για την Boring Company (Βαρετή Εταιρεία), μετά την παρουσίαση του συγκοινωνιακού τούνελ της εταιρείας στο Λος Άντζελες.

«Το επόμενο βήμα για το τούνελ της Boring Company είναι η μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Ο στόχος είναι τα 4.000 οχήματα ανά ώρα, με ταχύτητες 250 χλμ/ώρα», έγραψε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η εταιρεία θα προσφέρει στους επιβάτες μεγάλη γκάμα οχημάτων, προκειμένου να διασχίζουν το τούνελ.

«Μια ποικιλία οχημάτων, όπως στους κανονικούς δρόμους, από ένα μικρό αυτοκίνητο έως ένα λεωφορείο πολλών θέσεων. Πρέπει να καθίσετε και να δέσετε τις ζώνες σας για ασφάλεια στις υψηλές ταχύτητες», έγραψε ο Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Tesla, τα οχήματα της εταιρείας θα μετέφεραν περισσότερους από 100.000 επιβάτες την ώρα, εάν όλα τα οχήματα ομοίαζαν με λεωφορεία πολλών θέσεων, αλλά προτιμήθηκε η επιλογή της ευρείας γκάμας οχημάτων.

Η Boring Company ιδρύθηκε για να σκάψει τούνελ για τα συγκοινωνιακά συστήματα Loop και Hyperloop και αποκάλυψε το πρώτο της τούνελ στην Καλιφόρνια, την Τετάρτη.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει κερδίσει την ανάθεση της κατασκευής ενός τούνελ της Loop στο Σικάγο και έχει προτείνει ανάλογα τούνελ σε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Βαλτιμόρη και Ουάσινγκτον. Ενώ ο Μασκ πρότεινε την κατασκευή αντίστοιχου τούνελ και στο Σαν Φρανσίσκο.

Από την άλλη πλευρά, η Hypeloop θα μεταφέρει επιβάτες σε κάψουλες που θα κινούνται με ταχύτητες κοντά στα 1.000 χλμ/ώρα. Η Loop μοιάζει στην Hyperloop, αλλά θα χρησιμοποιείται για μικρότερες αποστάσεις, που απαιτούν μικρότερες ταχύτητες κίνησης.

Σύμφωνα με τον Μασκ, οι κάψουλες της Loop θα μεταφέρουν έως 16 άτομα με ταχύτητες 
240 χλμ/ώρα.

Το δίκτυο της Loop θα είναι προσβάσιμο διαμέσου δεκάδων μικρών σταθμών και θα πιάνουν το χώρο που χρειάζεται μια θέση στάθμευσης αυτοκινήτων.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες: