Ένας ασημένιος γυαλιστερός πύραυλος που αστραποβολούσε κάτω από το λαμπερό ήλιο του Τέξας κυριαρχούσε στο twitter του Έλον Μάσκ, το περασμένο Σαββάτο.

Στην πραγματικότητα αυτή η φουτουριστική εικόνα δεν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία, αλλά για μια καλλιτεχνική αναπαράσταση που δημιουργήθηκε από την SpaceX τη διαστημική εταιρεία του Μασκ.

Ωστόσο, η SpaceX βρίσκεται υπ’ ατμόν προκειμένου να κατασκευάσει ένα πραγματικό πρωτότυπο του διαστημικού οχήματος. Ο Έλον Μασκ αποκαλεί το σκάφος «Πηδηχτούλη» κι όχι πύραυλο, καθώς δεν είναι σχεδιασμένο να εκτοξεύεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά να πραγματοποιεί «πηδήματα» σε ύψος 5.500 μέτρων.

Πρόκειται για ένα κρίσιμης σημασίας πειραματικό όχημα, του οποίου οι επιτυχίες ή αποτυχίες θα πληροφορήσουν την SpaceX για τη πρόοδο των εργασιών της προς την κατασκευή ενός διαστημοπλοίου έτοιμου να τεθεί σε τροχιά. Χονδρικά, ένα πύραυλο 18 ορόφων που κάποια μέρα θα μεταφέρει μέχρι και 100 ανθρώπους και 150 τόνους φορτίου στον πλανήτη Άρη.

«Το δοκιμαστικό διαστημικό σκάφος όταν ολοκληρωθεί θα μοιάζει με αυτήν την απεικόνιση», τουίταρε ο Μασκ το Σαββάτο. «Τα λειτουργικά διαστημόπλοια θα διαθέτουν παράθυρα, κτλ».

Ένα πλήρης κλίμακας διαστημόπλοιο αναμένεται να μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα πρώτη φορά το 2023. Αυτή η επιχείρηση χρηματοδοτείται με ένα άγνωστο ποσό από τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Γιουσάκου Μαεζάβα, που σχεδιάζει να πάρει μαζί του 8 καλλιτέχνες για μια πτήση γύρω από το φεγγάρι.

Μετά από αυτήν την αποστολή, ο Μασκ ελπίζει να στείλει τα πρώτα πληρώματα στον Άρη μέχρι τα μέσα του 2020, ίσως ακόμη και το 2024, με πιθανή άφιξη στον «Κόκκινο Πλανήτη» το 2025.

Ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι ο «Πηδηχτούλης» δεν θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του πτήσεις νωρίτερα από τα τέλη του 2019.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε στο twitter, o Μασκ απάντησε: « η SpaceX στοχεύει στις 4 εβδομάδες,, το οποίο πιθανότατα σημαίνει 8 εβδομάδες, εξαιτίας απρόβλεπτων παραγόντων».

Ο Μασκ επίσης δημοσίευσε και μια πραγματική φωτογραφία του σκάφους ενώ συναρμολογείται. Το όχημα δεν διαθέτει ακόμη το γυαλιστερό φινίρισμα που υπονοείται στην αναπαράσταση που αρχικά δημοσίευσε ο Μασκ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μασκ βάσισε το σχέδιο του πυραύλου του στο βελγικό κόμικ Τεν-Τεν, όπου ο νεαρός ντετέκτιβ πηγαίνει με τη βοήθεια μιας παρόμοιας ρουκέτας μέχρι το φεγγάρι.