Ένα περιπλανώμενο άλμπατρος, που σημειωτέον διαθέτει το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών από όλα τα εν ζωή πτηνά, είναι ο πρωταγωνιστής του Doodle που ετοίμασε φέτος η Google ειδικά για την Ημέρα της Γης. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Google προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο όσον αφορά στα φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να κάνιυμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε τη γη και τα πλάσματά της.

Έτσι, το φετινό Doodle «φιλοξενεί» 6 διαφορετικά σκίτσα του Kevin Laughlin, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος οργανισμών από όλο τον κόσμο, που όλα είχαν μια πρόσθετη μοναδική ποιότητα ή γήινη υπεροχή». 

Για την ιστορία, η «Ημέρα της Γης» καθιερώθηκε το 1970 από τις ΗΠΑ  με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ύστερα από πρόταση του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελ σε συνέδριο της UNESCO, στο Σαν Φρανσίσκο το 1969. Πενήντα χρόνια μετά, ο ΟΗΕ όρισε τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Ο συντονισμός αυτής παγκοσμίως φέρει την υπογραφή του Earth Day Network. 

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει το viral βίντεο κλιπ-τραγούδι του ράπερ Lil Dicky, στο οποίο συμμετέχουν ένα σωρό διασημότητες (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Αριάνα Γκράντε, Τζάστιν Μπίμπερ) ως κινούμενα σχέδια σε μία προσπάθειά του να πάρουμε επιτέλους στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή που συντελείται. 

Δείτε τα σκίτσα στη γκάλερι που ακολουθεί, ενώ θυμηθείτε το περσινό Doodle της Google εδώ.