Με AndroidTV τώρα θα τα απολαμβάνεις και στην ΤV

Σίγουρα, κάποια στιγμή στη ζωή σας θα έχετε πέσει πάνω σε κάποια ομιλία του TEDx. Κάπου στο YouTube θα είδατε μία 15λεπτοη παρουσίαση που σας κέρδισε και σας «αιχμαλώτισε» με την αμεσότητα και τα επιχειρήματά της. Ίσως μετά από κάτι τέτοιο να γίνατε και... φανατικοί του TEDx. Δεν θα είστε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το... παθαίνει αυτό. Είναι απολύτως λογικό. Είναι σπάνιο πια να βλέπεις καθηλωτικές ομιλίες από ανθρώπους που έχουν όντως κάτι να σου πουν χωρίς να σου τρώνε πολύ χρόνο.

Αν πάλι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που δεν έχουν δει ποτέ τους κάποια ομιλία TEDx στο διαδίκτυο, ας κάνουμε μια μικρή εισαγωγή. Η TED είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που κάνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν (Ideas Worth Spreading), ιδεών σχετικές με πολλά επιστημονικά, πολιτιστικά και ακαδημαϊκά θέματα. Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να δίνει σε κοινότητες, οργανισμούς αλλά και άτομα τη δυνατότητα να κάνουν συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο. Διοργανώνοντας ανεξάρτητες εκδηλώσεις TEDx. Στην Ελλάδα, το πρώτο TEDx διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2009 και από τότε έχουν γίνει δεκάδες ακόμα τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Εμείς διαλέξαμε 5 εμβληματικές TEDx ιστορίες που έχουν κάτι σημαντικό να μοιραστούν μαζί μας. Από τη φαντασία των παιδιών μέχρι τη νίκη επί του καρκίνου, από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι την κατάργηση των στερεοτύπων, από το τι είναι ο Κόσμος μας μέχρι την κατανόησή του. Θα χρειαστεί να δαπανήσετε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά από το χρόνο σας για να τις δείτε. Αλλά μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι θα είναι 1 ώρα και 15 λεπτά που μπορεί και να σας αλλάξουν τη ζωή!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να προστατέψουμε τη φαντασία των παιδιών

Ο γνωστός σε όλους μας συγγραφέας παιδικών βιβλίων είναι ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά της Ελλάδας. Έχει επενδύσει ολόκληρες δεκαετίες της ζωής του στην ενασχόληση με τα παιδιά, δηλαδή με το μέλλον αυτού του τόπου. Τα βιβλία του διακατέχονται πάντα από ένα πνεύμα φαντασίας και πρωτοτυπίας που δύσκολα συναντάς σε έναν τόσο πολυγραφότατο συγγραφέα. Από το ίδιο πνέυμα φαντασίας και πρωτοτυπίας, διέπεται και αυτή η ομιλία του στο TEDx, όπου ο Ευγένιος Τριβιζάς αναλύει γιατί το σχολείο «σκοτώνει» τη φαντασία των παιδιών. Για να κάνει ακόμα πιο κατανοητή την ομιλία του φέρνει ως παράδειγμα... έναν συνδετήρα. Τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και κάτω μπορούν να βρουν πάνω από 100 χρήσεις για έναν συνδετήρα. Οι ενήλικες να μπορούν να σκεφτούν με δυσκολία 4 χρήσεις. Πώς φτάνουμε από τις 100 χρήσεις στις 4; Η απάντηση είναι το σχολείο. Εκεί όπου «μαθαίνουμε τα παιδιά να υπηρετούν την πραγματικότητα αντί να την ξεπερνάνε». Και δυστυχώς, όλοι έχουμε να διηγηθούμε τέτοιες ιστορίες από τα σχολικά μας χρόνια. Και ευτυχώς, άνθρωποι σαν τον Τριβιζά έρχονται για να μας επαναφέρουν τη εφευρετικότητά μας.

Η Χριστίνα Λυβεροπούλου είναι μια μαχήτρια της ζωής

Η 11χρονη Χριστίνα είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο θα δεις στο Youtube. Πάλεψε με τον καρκίνο και τον νίκησε! Σε τόσο μικρή ηλικία, έχει ήδη κερδίσει την πιο σημαντική μάχη της ζωής της, τη μάχη της επιβίωσης. Έχασε τον πατέρα της και την καλύτερη της φίλη, αλλά η ίδια αρνήθηκε να το βάλει κάτω. Το λέει και η ίδια: «Οι άνθρωποι χάνονται, μόνο όταν τους ξεχνάμε». Ξέρει ότι πέρασε δύσκολα, ξέρει ότι πόνεσε παρότι κατάλαβε ότι δεν έχει απλώς... μια ίωση, αλλά κυρίως, ξέρει ότι νίκησε. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα της: Μπορούμε να νικήσουμε! Η 11χρονη Χριστίνα μιλάει από καρδιάς, με την αθωότητα, την αγνότητα και την ειλικρίνεια ενός παιδιού. Χωρίς «ναι μεν, αλλά». Ξεκάθαρα λόγια.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης αναλύει το νόημα των σχέσεων γιατί όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο απλό...

Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι Παιδοψυχίατρος, Υπαρξιακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας και επόπτης ψυχοθεραπευτών. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους επιστήμονες στον κλάδο του και ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει όσο λίγοι τις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές. Όταν εξηγεί γιατί «σήμερα, παρά ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας μπορούν να υπάρξουν οι καλύτερες σχέσεις, οι καλύτεροι γάμοι», δεν μπορείς παρά να τον αμφισβητήσεις και να τον πιστέψεις ταυτόχρονα. Γιατί αυτό ακριβώς είναι και μια σχέση, μια διαρκής προσπάθεια πίστης και αμφισβήτησης. Στην εποχή που όλες οι ανθρώπινες σχέσεις διέρχονται μια κρίση, στην εποχή που γινόμαστε μάρτυρες μεσαιωνικών συμπεριφορών προς οτιδήποτε παρεκκλίνει της ετεροκανονικότητας, ομιλίες σαν αυτή σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι στην ολότητα τον Άνθρωπο.

Η Κατερίνα Βρανά κατάφερε να αποδομήσει κάθε στερεότυπο

Είναι μία από τις πιο γνωστές stand-up comedians. Είναι ίσως η Ελληνίδα με το πιο καυστικό χιούμορ. Είναι ο άνθρωπος που πέρασε μια τρομερά δύσκολη περιπέτεια υγείας, αλλά στέκει εδώ απέναντί μας, νικήτρια. Η ομιλία της στο TEDx πριν κάποια χρόνια, έχει φτάσει ήδη τα 2,5 εκατ. views! Ασύλληπτο νούμερο! Ο λόγος; Μέσα σε 16 λεπτά, αναδεικνύει όλη τη φύση των στερεότυπων με χιούμορ, άβολες αλήθειες και οικογενειακές ιστορίες. Μέσα σε 16 λεπτά, μας φέρνει αντιμέτωπους με σκληρές αλήθειες για τον τρόπο που μεγαλώσαμε, που αποδεχτήκαμε κάποια πράγματα, που δεν «παλέψαμε» ποτέ να τα αποδομήσουμε. Ναι, μπορεί να ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο γελοία και αβάσιμα στρεότυπα, αλλά είναι στο χέρι μας να κατανοήσουμε τι τα δημιουργεί και να τα εξαλείψουμε. Η συμβολή της Κατερίνας σε αυτό είναι μοναδική.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος ξέρει πολύ καλά τον Κόσμο μας

Ο Δρ. Δημήτρης Νανόπουλος είναι διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και του 2004, είναι τέταρτος σε αναφορές από τους Θεωρητικούς Φυσικούς όλων των εποχών, με περισσότερες από 45.290 αναφορές σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών κλάδων της επιστήμης. Έχει συγγράψει πάνω από 680 πρωτότυπες εργασίες όλες δημοσιευμένες σε περιοδικά με υψηλό συντελεστή επιπτώσεων (δείκτης h = 102), συμπεριλαμβανομένων και 15 βιβλίων. Όλα αυτά τα λέμε για να κατανοήσουμε το μέγεθος της επιρροής ενός δικού μας ανθρώπου, σε μια επιστήμη που πολλοί την έχουν ταυτίσει με ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Αυτό που διακρίνει πάντα τις ομιλίες του Δημήτρη Νανόπουλου είναι ο καθαρός τρόπος με τον οποίο μιλάει και η τρομερή του δεξιότητα στο να εκλαϊκεύει την επιστήμη που υπηρετεί ώστε να την φέρνει κοντά στις μάζες. Δεν μπορείς εύκολα να αποτυπώσεις με λόγια αυτά τα οποία λέει για τον Κόσμο μας, είναι προτιμότερο να τα ακούσεις, να τα δεις και να τα βιώσεις μόνος σου. Αυτά τα 15 λεπτά μπορεί και να σου αλλάξουν την κοσμοθεώρησή σου. Είσαι έτοιμος;

Τώρα μπορείς να απολαμβάνεις το TEDx και χιλιάδες άλλες εφαρμογές και στην τηλεόρασή σου

Μέχρι σήμερα, ίσως να νόμιζες πως όλα αυτά μπορείς να τα δεις μόνο στον υπολογιστή σου, το tablet σου ή το κινητό σου. Ευτυχώς όμως, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, με μία Android TV μπορείς να τα απολαύσεις όλα στην τηλεόρασή σου, ενώ κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου. Μιλάμε για μια νέα εμπειρία ζωής.

Και πιο συγκεκριμένα, η WIND VISION είναι η μοναδική υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα με αποκωδικοποιητή Android TV και σου δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσεις το περιεχόμενο σου με ταινίες, μουσική, παιχνίδια, και πολλά ακόμα κατεβάζοντας ό,τι εφαρμογή θέλεις από το Google Play Store. Από το Spotify και το TuneIn για να ακούς μουσική και ενημερωτικά podcasts μέχρι το Google Play Movies για να λιώνεις με χιλιάδες ταινίες. Από το Google Photos για να θυμάσαι τις προσωπικές σου στιγμές μέχρι το YouTube και το TEDx για να βλέπεις τα βίντεο αγαπημένων σου καλλιτεχνών και influencers.

Με απλά λόγια: H WIND VISION είναι όντως ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση!

Ασύρματη μετάδοση περιεχομένου μέσω Chromecast, με το πάτημα ενός κουμπιού

Καλό είναι όμως να υπενθυμίσουμε ότι για τη σωστή και ομαλή λειτουργία των περισσότερων λειτουργιών που αναφέραμε παραπάνω, είναι απαραίτητο το Chromecast, μία συσκευή που μπαίνει στη θύρα HDMI της τηλεόρασής μας και μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να stream-άρουμε βίντεο, μουσική και παιχνίδια στην οθόνη της. Αυτός είναι δηλαδή ο τρόπος για να γίνει η τηλεόρασή μας εξυπνότερη!

Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σας απασχολεί. Η WIND VISION έχει ενσωματωμένη αυτή τη λειτουργία! Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια έξτρα αγορά. Το έχετε εξ αρχής. Τόσο εύκολη γίνεται η ζωή σας!

Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε εφαρμογή είναι Google-cast ready, έχει δηλαδή το εικονίδιο «cast» στο μενού της, μπορούμε να την stream-άρουμε στην τηλεόρασή μας.

Βέβαια, το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό της WIND VISION είναι ο πανεύκολος τρόπος πλοήγησης από κανάλι σε κανάλι και κυρίως το ότι ενώ «κινείσαι» σε κάποιο Android app, όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, δεν έχεις ποτέ την αίσθηση ότι είσαι «μέσα» σε ένα application. Από τα τηλεοπτικά κανάλια μπορείς εύκολα να «μεταπηδήσεις» στα Android apps, χωρίς να χάνεις χρόνο, χωρίς να μπερδεύεσαι και χωρίς να «χάνεσαι» σε ένα ατέλειωτο μενού. Όλα είναι τρομακτικά εύκολα!

Και πάμε τώρα στο... δωράκι σας για να απολαύσετε όλα τα παραπάνω

Η WIND VISION κλείνει ένα χρόνο και σου χαρίζει το απόλυτο ΚΙΤ Τεχνολογίας για να απολαμβάνεις στο μέγιστο τις απίστευτες δυνατότητες της! Δες παρακάτω το διαγωνισμό και μην αργείς να πάρεις μέρος!

Περισσότερες πληροφορίες για τη WIND και τη WIND VISION:

Website: WIND VISION

Youtube: WIND VISION || WIND

Facebook: WIND 

Instagram: wind_hellas

Twitter: WIND GR