Η NASA ανακοίνωσε ότι το Curiosity βρήκε άργιλο στην περιοχή που εξερευνά. Η περιοχή που ονομάστηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία «μονάδα με άργιλο» και το ενδιαφέρον των ερευνητών λόγω της παρουσίας ορυκτού πλούτου.

Η NASA ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα δύο δείγματα από τις γεωτρήσεις στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη είχαν τις υψηλότερες ποσότητες ορυκτών που έχουν βρεθεί ποτέ όσο βρίσκεται εκεί το Curiosity. Η ανακάλυψη καταγράφηκε σε νέα σέλφι στις 12 Μαΐου ή αλλιώς κατά τη 2.405η ημέρα της αποστολής του.

Οι ειδικοί της NASA είχαν παρατηρήσει ότι η περιοχή της γεώτρησης ήταν πλούσια σε άργιλο πριν από την άφιξη του Curiosity στον Άρη το 2012. Η τελευταία ανακάλυψη λογικά σημαίνει την προηγούμενη ύπαρξη «σημαντικής ποσότητας νερού» στον πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA. 

Από την ανάλυση στα δείγματα πετρωμάτων βρέθηκα ότι περιείχαν υψηλά επίπεδα αργιλικών ορυκτών και πολύ μικρές ποσότητες αιματίτη. 

Αν και τα δείγματα επιβεβαίωσαν ότι μέρος του Άρη είναι εμπλουτισμένο με πηλό, όπως αναμενόταν, η NASA λέει ότι δεν έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτή η ανακάλυψη για τον Κόκκινο Πλανήτη. Ο διαστημικός οργανισμός θεωρεί «πιθανό» τα βράχια στην επιφάνεια του Άρη να ήταν κάποτε στρώματα λάσπης που σχηματίστηκαν σε αρχαίες λίμνες.