Μια συγκλονιστική φωτογραφία απεικονίζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) να περνά ανάμεσα από τη Γη και τον Ήλιο.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που επιλέχθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος ως φωτογραφία της ημέρας τραβήχτηκε από τη φωτογράφο Ρέινι Κολαρούτσιο.

Και παρά το γεγονός ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι πολύ κοντύτερα στη Γη απ’ ότι στον Ήλιο, ακόμη φαίνεται μικροσκοπικός σε σύγκριση με τον άστρο του ηλιακού μας συστήματος που δεσπόζει στο παρασκήνιο της φωτογραφίας.

«Αυτό δεν είναι ηλιακή κηλίδα. Είναι ο ISS που περνάει μπροστά από τον Ήλιο», σχολίασε η κυρία Κολαρούτσιο.

«Το να διασταυρώνεται με τον Ήλιο δεν είναι ασύνηθες για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αφού πραγματοποιεί μια πλήρη περιστροφή της Γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά», πρόσθεσε η φωτογράφος.

«Το να πετύχεις όμως το σωστό τάιμινγκ και τις σωστές ρυθμίσεις του φωτογραφικού εξοπλισμού για μια τέτοια σπουδαία φωτογραφία είναι πραγματικά σπάνια υπόθεση», τόνισε η κ. Κολαρούτσιο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία πρόκειται στην πραγματικότητα για τη σύνθεση δύο φωτογραφιών. Μιας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να περνά μπροστά από τον Ήλιο και άλλης μιας που αποτυπώνει το μεγαλείο της ηλιακής επιφάνειας σε μεγάλη λεπτομέρεια.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: