Η ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) επικύρωσε σήμετρα με οριακή πλειοψηφία σχετικό διακανονισμό, ο οποίος απαιτεί την έγκριση δικαστηρίου. Οι Δημοκρατικοί βουλευτές της Επιτροπής αντιτάχθηκαν, λέγοντας ότι η απόφαση δεν είναι αρκετή και το πρόστιμο δεν είναι αρκετά μεγάλο.

Ο Δημοκρατικός επίτροπος της FTC, Ρόιτ Τσόπρα, δήλωσε ότι η ποινή προβλέπει γενική ασυλία για στελέχη του Facebook και «δεν προβλέπονται πραγματικοί περιορισμοί στο επιχειρησιακό μοντέλο του Facebook» καθώς και ότι «δεν διορθώνει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν σε αυτές τις παραβιάσεις».

Το Facebook συμφώνησε να καταβάλει επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάχρησης των δεδομένων των χρηστών.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό, το Facebook θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία θα αφαιρεί τον «απεριόριστο έλεγχο» από τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ πάνω στις αποφάσεις που επηρεάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Το Facebook συμφώνησε επίσης να ασκήσει μεγαλύτερη επίβλεψη στις εφαρμογές τρίτων.