Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για την ακρίβεια όσες «τρέχουν» λειτουργικό Android, έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές οι οποίες «τρώνε» μπαταρία, αποθηκευτικό χώρο ακόμα και δεδομένα χωρίς ο χρήστης να το καταλαβαίνει. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα κι αν κανείς διαγράψει τέτοιες εφαρμογές, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να λειτουργούν «στο παρασκήνιο» δημιουργώντας δυσλειτουργίες στη χρήση των smartphone.

Το popularmechanics.com έχει τον τρόπο να... νικήσει κανείς τις «εφαρμογές-ζόμπι»:

Καθαρίστε το τηλέφωνό σας από εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Γράψτε μια λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε τακτικά και σβήστε όλες τις υπόλοιπες. Έτσι, θα δώσετε στην μπαταρία σας «ανάσα ζωής» και θα γλιτώσετε από πιθανές «κυβερνο-απειλές»!

Ψάξτε στο email σας για «εφαρμογές-ζόμπι»

Κάποιες εφαρμογές απαιτούν την εισαγωγή του email οπότε ψάξτε στα εισερχόμενα για φράσεις όπως  «επιβεβαιώστε το email σας», «δημιουργία νέου λογαριασμού» ή «επαληθεύστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας», οι οποίες θα σας παραπέμψουν σε λογαριασμούς που ίσως θέλετε να κλείσετε ή εφαρμογές που ίσως θέλετε να διαγράψετε.

Μην συνδέεστε μέσω Facebook σε άλλες εφαρμογές

Το Facebook εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο και συλλέγει επίσης πληροφορίες από άλλες «εφαρμογές-ζόμπι». Έτσι, ελέγξτε λεπτομερώς όλες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες στις οποίες έχετε συνδεθεί μέσω Facebook, Twitter και Google για να διαγράψετε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε πια.

Αν δεν μπορείτε να σβήσετε, απενεργοποιείστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε

Στην περίπτωση που μία εφαρμογή δεν μπορεί να διαγραφεί, απενεργοποιήστε τη.

Πηγή: popularmechanics.com