Τα GIFs είναι το... αλατοπίπερο σε κάθε τσατ, και μία επιτυχημένη επιλογή μπορεί να αποδώσει το συναίσθημα εκείνου που στέλνει την κινούμενη εικόνα πολύ καλύτερα από λέξεις. To 2018 η Google εξαγόρασε την πλατφόρμα Tenor, που προμηθεύει με GIFs το Google Images, το Gboard, το Twitter, το iMessage, το Facebook και το WhatsApp. Και τώρα έδωσε στη δημοσιότητα τα πιο δημοφιλή GIFs του 2019 σύμφωνα με αναζητήσεις στα keyboard extensions του iOS.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα GIFs που χρησιμοποιεί περισσότερο ο κόσμος δεν είναι τα πιο πρόσφατα, αλλά εκείνα που απεικονίζουν καλύτερα το συναίσθημα που θέλει να εκφράσει. Γι' αυτό και στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε GIFs π.χ από ταινίες του 2002 ή του 2003. Βέβαια και η μόδα της εποχής παίζει πολλές φορές μεγάλο ρόλο. Αν η λίστα αυτή έβγαινε μετά από 1-2 μήνες, σίγουρα θα περιλάμβανε αυτόν τον αξιολάτρευτο τύπο.

Ο Baby Yoda της σειράς «The Mandalorian» είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί σε GIF αυτή τη στιγμή, αλλά καθώς δεν έχει ακόμη συμπληρωθεί μήνας από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά, δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί στη φετινή δεκάδα.

Και κάτι ακόμη, πριν προχωρήσουμε στη λίστα: Αν μέχρι εδώ διαβάζετε τη λέξη ως τζιφς ή γκιφς χωρίς να ξέρετε ποιο είναι το σωστό, μην ανησυχείτε, μέσα πέφτετε. Όταν ο προγραμματιστής Στιβ Ουίλχαϊτ που τα δημιούργησε και τα βάφτισε στα τέλη των 80s ρωτήθηκε σχετικά το 2013, δήλωσε ότι η σωστή προφορά είναι τζιφ. Ωστόσο και εκείνοι που θεωρούν ότι πιο σωστό είναι το γκιφ, καθώς η λέξη αποτελεί ακρωνύμιο του όρου Graphics Interchange Format, ένα δίκιο το έχουν.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα δημοφιλέστερα GIFs του 2019 από την πλατφόρμα Tenor στο iOS.

10. Αυτό το κοριτσάκι με το σαρδόνιο χαμόγελο από το ριάλιτι «Toddlers and Tiaras», που έχει θέμα τα παιδικά καλλιστεία.

 

9. Μια αποδοκιμαστική Madea από τη σειρά ταινιών του Τάιλερ Πέρι (που έχουν κοινό μόνο στην Αμερική...).

 

8. Ένας μπερδεμένος Νέιθαν Φίλιον από τη σειρά «Castle».

 

7. Ένας έκπληκτος Γουίλ Σμιθ από τον «Πρίγκιπα του Μπελ Ερ».

 

6. Άλλη μία έκφραση έκπληξης, αυτή τη φορά από τον αρκούδο της ταινίας «Ted».

 

5. Ο πολύ αναστατωμένος Γουίλ Φέρελ σε σκηνή από την ταινία «Το Ξωτικό των Χριστουγέννων».

 

4. Ένα minion που ξεσπά σε γέλια, από την ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος».

 

3. Ο Στιτς από την ταινία «Λίλο & Στιτς», όταν έχει τις μαύρες του.

 

2. Το ξέσπασμα αγανάκτησης του Τζιμ Κάρεϊ από την ταινία «Ο Ψευταράς».

 

1. Και πάλι ο Στιτς, που εδώ τραβάει... ό,τι βρει στο πρόσωπό του, είναι το πιο δημοφιλές GIF του 2019. Ταιριαστό; Μάλλον ναι.