Για πρώτη φορά από το 2011 η NASA στέλνει διαστημόπλοιο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS και έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς πρόκειται για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εταιρεία Space X του ιδιοκτήτη της Tesla Έλον Μασκ που έκανε τη δουλειά των Ρώσων για την Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος και τις δυνάμεις της Δύσης, στο σύνολό τους.

Συγκεκριμένα, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του διαστημοπλοίου Crew Dragon της SpaceX στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προκαλώντας χαμόγελα ικανοποίησης στη NASA, αλλά και στη Δύση, καθώς το διαστημικό πρόγραμμα βρίσκεται πολύ κοντά στην απεξάρτησή του από τη ρωσική τεχνολογία και τους πυραύλυς Σογιούζ που επιστρατεύονταν έως τώρα.

Το Crew Dragon εκτοξεύθηκε το Σάββατο από το διαστημικό κέντρο Κένεντι και την Κυριακή προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS, αφού πρώτα είχε πραγματοποιήσει 18 κύκλους σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η πρόσδδδεση έγινε τη στιγμή που ο ISS περνούσε βόρεια από τη Νέα Ζηλανδία.

Αμέσως μόλις προσδέθηκε το διαστημόπλοιο  της SpaceX, το οποίο εκτοξεύθηκε με πύραυλο Falcon, η NASA ανακοίνωσε με ενθουσιασμό τη μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που στέλνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2011: 

Το Crew Dragon μετέφερε ένα ανδρείκελο, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια των υπολογισμών και της πτήσης, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Βάσει του προγράμματος, η επιστροφή του διαστημοπλοίου στη Γη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας νωρίτερα συγχαρητήρια στη NASA και στην ομάδα που χειρίζεται το σχέδιο.