Ανεπίτευκτο μέχρι στιγμής στοίχημα φαντάζει η κυκλοφορία κάποιου προϊόντος νέας γενιάς της Apple χωρίς μερικά «αγκάθια» στο δρόμο του – πολλοί άλλωστε θα θυμούνται τα περίφημα Antennagate και Bendgate τα οποία απογοήτευσαν του χρήστες και κόστισαν στην εταιρεία. Από τον κανόνα μάλιστα δεν φαίνεται να ξεφεύγει και το νέο iPhone X το οποίο σύμφωνα με μερικούς χρήστες παρουσίασε ήδη ελάττωμα στην καινοτόμα OLED οθόνη του.

Τουλάχιστον 25 χρήστες έχουν ήδη μοιραστεί φωτογραφίες από τις συσκευές iPhone X μια εβδομάδα μετά το επίσημο λανσάρισμά τους, οι οποίες παρουσιάζουν μια πράσινη γραμμή κατά μήκος της οθόνης. Ο αριθμός των μέχρι τώρα συσκευών που παρουσιάζουν το ελάττωμα παραμένει μικρός σε σχέση με τον αριθμό αυτών που έχουν κυκλοφορήσει.

«Η πράσινη γραμμή του θανάτου» όπως την ονομάζουν οι χρήστες εμφανίζεται στο τηλέφωνο εντελώς ξαφνικά καθώς χρησιμοποιούν ή παίζουν με το τηλέφωνό τους. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως φωτεινή πράσινη γραμμή κάθετα στην άκρη της οθόνης.

Η πράσινη γραμμή δεν ήταν ορατή σε καμία από τις συσκευές που εμφανίστηκαν όταν είχαν πρωτο τέθηκαν σε λειτουργία, ωστόσο σε πολλούς χρήστες εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τηλεφώνου. Σύμφωνα με τους χρήστες μάλιστα πολλές από τις γραμμές δεν εξαφανίζονται αν κάποιος κάνει επανεκκίνηση ή restore στο κινητό του.

Σύμφωνα με το Tech Crunch η οθόνη του νέου iPhone Χ έχει ένα νέο μοτίβο diamond subpixel με αποτέλεσμα όλα τα πράσινα δευτερεύοντα εικονοστοιχεία να εμφανίζονται σε γραμμές. Όπως εξηγεί κάποιο ηλεκτρικό σφάλμα θα μπορούσε να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα.

Να διευκρινίσουμε πως σύμφωνα με τις μαρτυρίες το πρόβλημα δεν αφορά συγκεκριμένες συσκευές. Απεναντίας έχει παρατηρηθεί τόσο σε iPhone X με μνήμη 64 GB όσο κι σε εκείνα των 256 GB διαφόρων χρωμάτων των καθένα από τις ΗΠΑ, τον Καναδά , την Αυστραλία και την Πολωνία - δηλαδή δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη ελαττωματική παρτίδα.

Οι προσπάθειες διεθνών Μέσων Ενημέρωσης να λάβουν επίσημη απάντηση από την εταιρεία δεν καρποφόρησαν. Η εταιρεία μάλιστα διέψευσε μέσω twitter. κι ορισμένους χρήστες που ισχυρίστηκαν πως η εταιρεία τους αντικατέστησε το τηλέφωνο

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ένα αντίστοιχο πρόβλημα είχε παρουσιάσει πέρυσι και το Galaxy S7 της Samsung το οποίο επίσης είχε OLED οθόνη, με την διαφορά ότι η γραμμή ήταν ροζ. Η Samsung απέδωσε το πρόβλημα σε ελάττωμα του hardware, και αντικατέστησε τις προβληματικές συσκευές.

Όποιος χρήστης έχει έρθει αντιμέτωπος με την Green Line of Death μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία εδώ https://getsupport.apple.com/GetSASO?locale=el_GR