Πόσο retro gaming αντέχετε; H Ninendo μετράει ήδη δύο mini εκδόσεις παλιών παιχνιδομηχανών της με ενσωματωμένα παιχνίδια (η mini SNES κυκλοφόρησε μόλις την περασμένη Παρασκευή), η Atari ετοιμάζει τη δική της επιστροφή με νέα κονσόλα, το Ataribox,  που θα παίζει και τα παιχνίδια του κλασικού Atari 2600, τώρα στο παιχνίδι μπαίνει και η Retro Games με την mini έκδοση του υπολογιστή Commodore 64!

Ο C64, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1982, είναι σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες ο υπολογιστής με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως – εκτιμώνται ανάμεσα στα 12,5 και 17 εκατομμύρια κομμάτια. Η έκδοση που θα δούμε 35 χρόνια μετά, είναι η μισή σε μέγεθος, και πρόκειται για μία παιχνιδομηχανή με 64 ενσωματωμένα παιχνίδια, που συνδέεται μέσω HDMI στις σύγχρονες τηλεοράσεις, ακριβώς όπως και οι επανεκδόσεις της Nintendo.

Η λίστα των παιχνιδιών δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί πλήρως, ωστόσο θα συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε κλασικούς τίτλους όπως οι Impossible Mission 1 και 2, California Games, Speedball 1 και 2, WinterGames, Trailblazer, Pitstop II, Cybernoid, Alleycat, Nebulus. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα παιχνίδια εδώ.

Ωστόσο θα μπορεί να λειτουργήσει και λίγο ως υπολογιστής, καθώς δίνεται η δυνατότητα να συνδέσει κανείς ένα πληκτρολόγιο με USB και να γράψει εντολές σε περιβάλλον BASIC – πιο ρετρό πεθαίνεις… Ο C64 mini θα περιλαμβάνει joystick και καλώδιο HDMI και θα κοστίζει 79,99 ευρώ όταν κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018.