Τον περασμένο μήνα στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας Ε3 η Atari υποσχέθηκε «ένα νέο προϊόν» και κυκλοφόρησε ένα βίντεο με κοντινά πλάνα σε μια συσκευή που θα μπορούσε να είναι παιχνιδομηχανή, με περίβλημα από ξύλο – όπως ακριβώς και η κλασική Atari 2600 που πρωτοκυκλοφόρησε το μακρινό 1977.

Σήμερα επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την παιχνιδομηχανή Ataribox και έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Όντως πρόκειται για ένα ξύλινο κουτί σε τόνους μαύρου και καφέ – θα κυκλοφορήσει και σε μαύρο-κόκκινο – με το λογότυπο της Atari να φωτίζεται στο μπροστινό μέρος. Υποστηρίζει κάρτες SD και διαθέτει τέσσερις θύρες USB και μία HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση.

Η παιχνιδομηχανή θα υποστηρίζει τόσο τους παλιούς τίτλους, όσο και καινούργιους, για τους οποίους η εταιρεία δεν δίνει διευκρινίσεις. Το ίδιο ισχύει και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή πώλησης και την ημερομηνία κυκλοφορίας. «Ξέρουμε ότι διψάτε για περισσότερες λεπτομέρειες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Atari. «Δεν σας πειράζουμε επίτηδες. Θέλουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και επιλέξαμε να μοιραζόμαστε μαζί σας βήμα προς βήμα τη διαδικασία της δημιουργίας, ακούγοντας προσεκτικά τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην πορεία».