Στο Νότιο Τέξας – και όχι στο Λος Άντζελες όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί – αναμένεται να χτιστούν οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν τις δοκιμές του διαστημοπλοίου της SpaceX που θέλει να μεταφέρει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη.

Όπως ανακοίνωσε η SpaceX, η εταιρεία του Έλον Μασκ, θα κατασκευάσει τις απαραίτητες υποδομές για το διαστημόπλοιό της στο Νότιο Τέξας και όχι στο λιμάνι του Λος Άντζελες, όπου θα δημιουργούνταν 700 νέες θέσεις εργασίας.

«Η ανάπτυξη του Starship (του περίφημου διαστημοπλοίου της SpaceX) θα γίνει στο Νότιο Τέξας, εκεί που ήδη έχουμε υποδομές. Το μέγεθός του δεν μας επιτρέπει τη μεταφορά του στο Λος Άντζελες», γνωστοποίησε ο ίδιος ο Έλον Μασκ.

«Μπορεί να έχουμε απογοητευτεί που οι δραστηριότητες της SpaceX δεν θα επεκταθούν στο Λος Άντζελες, αλλά παραμένουμε χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από εδώ στο Τέξας», δήλωσε, την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την περασμένη εβδομάδα η SpaceX ανακοίνωσε πως προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας – απολύοντας περίπου το 10% επί συνόλου 6.000 εργαζομένων – προκειμένου να καταστεί μια πιο «ευέλικτη» εταιρεία.