Τέλος στις εικασίες βάζει σήμερα η Apple με το λανσάρισμα των νέων iPhone τα οποία θα παρουσιαστούν στο ειδικό event της εταιρείας στο καινούργιο φουτουριστικό κτήριο που ετοιμάζει εδώ και καιρό και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο που φέρει το όνομα του συνιδρυτή και εμπνευστή της Στηβ Τζομπς. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το iPhone φέτος γίνεται δέκα χρόνων γι αυτό και οι φήμες θέλουν την Apple να παρουσιάζει το πιο πολυαναμενόμενο μοντέλο της.

Καθώς η αναμονή έχει φθάσει πλέον στο ζενίθ της οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ανακοίνωση του iPhone 8 και του 8 Plus, και φυσικά του νέου επετειακού μοντέλου, με διαφορετικό design, που στη μέχρι στιγμής φημολογία θα έχει το όνομα iPhone X.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που θα έχει αυτό το νέο iPhone το οποίο αναμένεται να κοστίζει σχεδόν 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας τα δύο πρώτα μοντέλα της Apple θα αποτελέσουν την ονομαστική συνέχεια των προηγούμενων, iPhone 8 και 8 Plus αντίστοιχα ενώ το νέο τρίτο μοντέλο θα ονομάζεται  «iPhone X».

Ακολουθώντας την τάση της εποχής για μεγαλύτερη οθόνη αλλά όχι και για μεγαλύτερο μέγεθος, το νέο iPhone X θα έχει all-screen design,  μια οθόνη δηλαδή απ’ άκρη σ’ άκρη, και πολύ μικρότερες στεφάνες από τα προηγούμενα τηλέφωνα. Κάτι παρόμοιο με το Galaxy S8 της Samsung. Η οθόνη του δε, θα χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία οθόνης OLED που υπόσχεται τη χρήση λιγότερης ενέργειας και καλύτερα χρωματικά αποτελέσματα.

Παράλληλα οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να την μεγαλύτερη οθόνη με ανάλυση 1125 x 2436

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που αναμένεται να εισάγει το νέο iPhone X ειναι η επαυξημένη πραγματικότητα. Το νέο smartphone θα διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, μια μπροστινή φωτογραφική μηχανή με λειτουργίες 3D, ανίχνευσης και μοντελοποίησης η οποία θα επιτρέπει φωτογραφίες και βίντεο επαυξημένης πραγματικότητας. Παράλληλα βέβαια το iPhone X θα έχει και άλλες λειτουργίε που δεν αναφέρονται στις δημόσιες προεπισκοπήσεις του iOS 11, με κυρίαρχη αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των φωτογραφιών.

Χάρη σε αυτή μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, η οποία θα αντικαταστήσει το δακτυλικό αποτύπωμα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Το όνομα αυτής της λειτουργίας Face ID.

Πέρα από την κατάργηση του δακτυλικού αποτυπώματος όμως η Apple θα αφαιρέσει και το home button εγκαθιστώντας την λειτουργία του στην οθόνη.

Διαφορά θα έχει και στην πίσω κάμερα η οποία ίσως διαθέτει δύο φακούς προσανατολισμένους κάθετα κι όχι οριζόντια όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. Η μια πίσω κάμερα αναμένεται να είναι 12-megapixel ενώ η selfie camera στο μπροστινό μέρος θα είναι 7 megapixel.

Μεγάλες θα είναι οι διαφορές και στο προσωπικό βοηθό της Apple, τον ή την Siri.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί έναν νέο 6-πυρήνο επεξεργαστή Apple A11

Πολύ πιθανό είναι και το σενάριο της ασύρματης φόρτισης για το νέο τηλέφωνο με την Apple να επιτρέπει την κατασκευή ασύρματων φορτιστών και σε τρίτους κατόπιν πιστοποίησης για το προϊόν.

Όπως αναφέρει με μια τελευταία διαρροή το νέο το iPhone X θα έχει RAM 3GB και το ίδιο μέγεθος μνήμης με το iPhone 7 Plus.

Όλα τα παραπάνω καθώς και η ακριβής ημερομηνία που θα ξεκινήοσυν οι προπαραγγελίες (εικάζεται η 15 Σεπτεμβρίου) δεν θα επιβεβαιωθούν παρά το απόγευμα όπου και θα γίνει ζωντανά η παρουσίαση του νέου διαφορετικού μοντέλου