1

Επτά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα ΜΟΝΟ παραμονές Δεκαπενταύγουστου

Επτά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα ΜΟΝΟ παραμονές Δεκαπενταύγουστου

Δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Όχι. Είναι η πραγματικότητα που μόνο όσοι επιλέγουμε να είμαστε στην Αθήνα αυτές τις ημέρες γνωρίζουμε. Γιατί αν υπάρχουν κάποιες ημέρες που χαίρεσαι να βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα, αυτές είναι οι ημέρες που οι περισσότεροι αποφασίζουν να πάνε διακοπές.

Μπορεί φυσικά αυτό να σημαίνει πως πρέπει να διανύσεις χιλιόμετρα για να βρεις ανοιχτό περίπτερο, να πάρεις έναν παγωμένο φρέντο καπουτσίνο ή να πάρεις με τη σειρά τα σουβλατζίδικα στον κατάλογο για να βρεις κάποιο ανοιχτό, όμως όταν αυτά τα χιλιόμετρα μπορείς να τα κάνεις χωρίς να βρεις αυτοκίνητο μπροστά σου, τότε όλα τα υπόλοιπα τα ξεπερνάς.

Ας δούμε λοιπόν επτά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στην Αθήνα ΜΟΝΟ παραμονές Δεκαπενταύγουστου.

Ζιγκ ζαγκ στην Αττική Οδό

Ζιγκ ζαγκ στην Αττική Οδό

Τέσσερις λωρίδες αυτοκινητόδρομου μόνο για πάρτι σου. Δεν χρειάζεται πλέον να είσαι εκείνος που πρέπει να πηγαίνει δεξιά, αφού το παλιό σου αυτοκίνητο δεν ... τραβάει και να βλέπεις τους υπόλοιπους να σε ξεπερνάνε. Ο δρόμος σου ανήκει.

Πού να παρκάρεις; Παντού

Πού να παρκάρεις; Παντού

Κάθε φορά που θέλεις να πας με το αυτοκίνητο κάπου ξεκινάς από το σπίτι κιόλας να αναρωτιέσαι εάν θα είσαι τόσο τυχερός για να βρεις μια θέση πάρκινγκ τόσο κοντά, ώστε να μη χρειαστεί να πάρεις στη συνέχεια λεωφορείο για να φτάσεις εκεί που θες. Όχι όμως παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Όταν θα βρεις τη θέση ακριβώς απ'εξω από εκεί που πας να σε περιμένει, θα μας θυμηθείς.

Σύνταγμα – Χίλτον ένα τσιγάρο δρόμος

Σύνταγμα – Χίλτον ένα τσιγάρο δρόμος

Έχεις συνηθίσει πως για να φτάσεις από το Σύνταγμα στο Χίλτον θα πιεις ολόκληρο τον φρέντο που έχεις στο αυτοκίνητο και, αν καπνίζεις (κακώς καπνίζεις) θα κάνεις και μισό πακέτο. Τώρα θα μπεις στο αυτοκίνητο, θα πιεις μια γουλιά καφέ, θα ανάψεις το τσιγάρο και προτού το σβήσεις θα δεις μπροστά σου το Χίλτον. Όχι, δεν είναι οφθαλμαπάτη.

Χαρά μας να σας εξυπηρετούμε

Χαρά μας να σας εξυπηρετούμε

Μπορεί στις δημόσιες υπηρεσίες και στις τράπεζες να έχει μείνει μόνο ένας υπάλληλος για να εξυπηρετεί τον κόσμο, όμως αρκεί. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει κόσμος. Θα πας, θα κάνεις τη δουλειά σου και θα φύγεις σε δέκα λεπτά με το χαμόγελο της ευτυχίας στα χείλη. Δεν είναι ψέμα φίλε μου. Ξεμπέρδεψες όντως τόσο γρήγορα.

Να πιούμε ένα ποτό σαν άνθρωποι

Να πιούμε ένα ποτό σαν άνθρωποι

Μπορεί αρκετά από τα αγαπημένα σου μπαράκια να έχουν κλείσει αυτές τις ημέρες, όμως ήρθε η ώρα να πας σε εκείνο το μπαράκι που πάντα απέφευγες αφού γίνονταν χαμός. Θα είσαι άνετος, θα σερβιριστείς γρήγορα και θα νιώσεις όμορφα, αφού θα επικοινωνήσεις σε ... άλλο επίπεδο με τους υπόλοιπους θαμώνες: «Κι εσείς εδώ τέτοια μέρα;»

Μήπως είσαι η Τζούλια Ρόμπερτς;

Μήπως είσαι η Τζούλια Ρόμπερτς;

Δεν υπάρχει καλύτερη ημέρα για να πάει κάποιος για ψώνια. Έχει εκπτώσεις, όμως στα μαγαζιά δεν γίνεται χαμός. Οι πωλήτριες θα σε υποδεχτούν όπως την Τζούλια Ρόμπερτς, αφού τις πλήρωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Θα είσαι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους. Θα είσαι βασικά ο μοναδικός τους πελάτης. Ανεκτίμητο.

Μπόνους: Χαρά και εργασία

Μπόνους: Χαρά και εργασία

Φτάνεις στη δουλειά 15 λεπτά καθυστερημένος. Και τι έγινε; Παρ όλη την καθυστέρηση βρίσκεις θέση πάρκινγκ και όταν μπεις μέσα στο γραφείο κανείς δεν σε κοιτάει στραβά. Το αντίθετο μάλιστα. Ο μοναδικός άλλος υπάλληλος που έχει μείνει στη δουλειά μέσα Αυγούστου σταματάει να διαβάζει συνταγές στο Facebook και μαζί ξεκινάτε να παραγγέλνετε στο Ίντερνετ ένα σωρό άχρηστα πράγματα. Γιατί; Μα πολύ απλά, γιατί λείπει το αφεντικό. Δεν είναι υπέροχος ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα;