Τα Χανιά είναι μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Πέρα, όμως, από τα θετικά που προσφέρει η τουριστική ανάπτυξη σε μια τοπική κοινωνία, υπάρχουν και αρνητικά συνεπακόλουθα.

Μία από τις σοβαρότερες και πιο πρόσφατες παρενέργειες είναι η δυσκολία εύρεσης και ενοικίασης μόνιμης κατοικίας εξαιτίας του φαινομένου AirnBnB, που έχει ως παράπλευρη συνέπεια και την απογείωση των οικονομικών και όχι μόνο απαιτήσεων όσον αφορά στα ενοίκια για τα λίγα εναπομείναντα ανοίκιαστα σπίτια.

Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί και η παρακάτω ευφάνταστη αγγελία ενοικίασης διαμερίσματος, που δημοσιοποιεί ο ιστότοπος zarpanews.gr, εξαιτίας των μάλλον λίγο παράξενων απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να ενοικιάσει το διαμέρισμα έναντι μηνιαίου αντιτίμου 400 ευρώ, ζητάει από τον ενοικιαστή να αναλάβει και την καθαριότητα και την αλλαγή σεντονιών στο διπλανό διαμέρισμα που ενοικιάζεται με βραχυπρόθεσμη μίσθωση AirBnB. Τουλάχιστον, είναι διατεθειμένος να πληρώσει γι' αυτές τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Δείτε την αγγελία: