Στις 30 Απριλίου αφήνουμε όλοι κάτω τα πιτόγυρα και κατεβαίνουμε Σύνταγμα. Με την πρόθεση το σύνθημα «Όλα τα ανεχτήκαμε, αυτό ΟΧΙ!» να αντηχήσει παντού στο κέντρο των Αθηνών, μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 9.800 άνθρωποι έχουν δήλωσει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι προτίθενται να διαδηλώσουν για τις επικείμενες αυξήσεις στο σουβλάκι, ενώ ακόμη 26 χιλ. άνθρωποι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκδήλωση.

Βέβαια, το σχετικό event στο Facebook ξεκίνησε ως αστείο, ωστόσο στάθηκε αφορμή να αρχίσει ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος για το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων, με τους απανταχού «σουβλακομανείς» να καταθέτουν στα social media τις προτάσεις τους και να φαίνονται διατεθειμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους για το λαχταριστό πάθος τους.

 

 

 

Τα πράγματα φαίνεται να σοβαρεύουν, καθώς πολλοί προτείνουν, πέρα από το συλλαλητήριο στις 30 Απριλίου, να ξεκινήσουν μποϊκοτάζ στην κατανάλωση χοιρινού κρέατος για διάστημα δύο εβδομάδων, προκειμένου ν' ασκηθούν πιέσεις στους προμηθευτές και εμπόρους.

 

 

 

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: