Μια χωριάτικη σαλάτα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει γευσιγνωστικός ιερός πόλεμος στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram μεταξύ Ελλήνων, Αυστραλών κι Ελληνο-αυστραλών καλοφαγάδων.

Συγκεκριμένα, στο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore στην πόλη της Αδελαΐδας, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Αυστραλίας , μεταξύ των φαγητών που σερβιρίστηκαν ήταν και η αγαπημένη ελληνική χωριάτικη σαλάτα. 

Ένας όμως από τους επισκέπτες του φεστιβάλ βρήκε την εν λόγω σαλατούλα απογοητευτική και φανερά ενοχλημένος ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram

O καλοφαγάς «τα πήρε» γιατί η συγκεκριμένη σαλάτα εκτός από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι και ελιές, είχε και iceberg και ούτε ίχνος φέτας. Μάλιστα, αντί για το θαυματουργό ελαιόλαδο, συνοδευόταν από ιταλικό dressing για σαλάτες.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@jogilges04 was served this yesterday at the Semaphore “Greek” Festival.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shit Adelaide (@shitadelaide) στις

«Ντροπή», «Το πιο λυπηρό θέαμα που έχω δει», «δεν μπορώ ούτε να τη βλέπω», σχολίασαν οι χρήστες κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση. «Προφανώς, οι Ιταλοί εφηύραν την χωριάτικη σαλάτα», έγραψε κάποιος άλλος, με αφορμή το ιταλικό dressing.