Η Αυστραλία φημίζεται ότι φιλοξενεί μερικά από τα πιο τρομακτικά ζώα στον κόσμο. Ωστόσο, τα πιο περιστατικά με τις περισσότερες αναφορές στη χώρα, αφορούν ερπετά και ειδικότερα τα φίδια.

Τον Φεβρουάριο, οι πλημμύρες στην βορειοανατολική Αυστραλία ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Τάουνσβάιλ που αντιμετωπίζουν μια κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους.

Οι καταστροφικές πλημμύρες, όχι μόνο γέμισαν με θαλασσινό νερό την επιφάνεια αλλά και με θανατηφόρους κροκόδειλους και φίδια.

Τώρα, ένα άλλο ερπετό που εμφανίστηκε στη χώρα έχει ξαφνιάσει τους εμπειρογνώμονες και τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για έναν πύθωνα με τρία μάτια ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους ιθύνοντες των Πάρκων Βόρειας Επικράτειας και Άγριας Ζωής (Northern Territory and Wildlife) κοντά στο Humpty Doo, λίγο έξω από το Ντάργουιν.

Το φίδι, που έχει μήκος 40 cm, πήρε το παρατσούκλι «Monty Python» και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το τρίτο του μάτι ήταν ένα γενετικής ανωμαλίας κι όχι το αποτέλεσμα μιας νέας ράτσας, ή δύο ξεχωριστών κεφαλιών που ενώθηκαν όπως ανέφερε το Stuff.co.nz

Το πάρκο εξήγησε πάντως σε μία ανάρτηση του στο Facebook ότι η παραμόρφωση είναι φυσικό φαινόμενο, καθώς τα παραμορφωμένα ερπετά είναι πολύ κοινά στην Αυστραλία.