Πώς συνδέονται αυτά τα δύο και γιατί η κατανάλωση καπουτσίνο ή οποιουδήποτε ροφήματος που περιέχει γάλα πρέπει να σταματά στις 11 το πρωί, εξηγεί το italyexplained.com.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για... αστικό μύθο, ούτε για κάποια παραξενιά των γειτόνων μας και ότι η συνήθεια αυτή δεν σχετίζεται καν με τον καφέ αλλά με το... γάλα!

Οι Ιταλοί λοιπόν είναι «πορωμένοι» με τη διαδικασία της πέψης, τόσο που πολλές διαφημίσεις προϊόντων βασίζονται στο πόσο πολύ βοηθούν στη χώνεψη! Έτσι λοιπόν, επειδή πιστεύουν ότι η κατανάλωση γάλακτος μετά το γεύμα «μπλοκάρει» την πέψη, αποφεύγουν τον καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί, βαριά-βαριά μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Τώρα ξέρετε γιατί οι σερβιτόροι στην Ιταλία σας κοιτάζουν «στραβά» όταν παραγγέλνετε καπουτσίνο το απόγευμα! Η λύση λοιπόν είναι μία: εσπρέσο και φραπέ!