Το τελευταίο πράγμα που περίμεναν να αντικρίσουν, όσοι επισκέφθηκαν το μουσείο του Σαλβαδόρ Νταλί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ήταν οι σουρεαλιστικές σκηνές που εκτυλίχτηκαν μπρος τα μάτια τους και θα σας περιγράψουμε ευθύς αμέσως.

Στο Μουσείο Θεάτρου Νταλί στο Φιγέρας στην Ιταλία εμφανίστηκε ένας άντρας, ο οποίος αφού έβγαλε όλα του τα ρούχα, έσπασε ένα αυγό πάνω από τον τάφο του ζωγράφου για να τιμήσει τα ιδιαίτερα και ονειρικά έργα του.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

sobre la tumba de Dalí en el día de su aniversario (Teatre-Museu Dalí de Figueres, 11/05/19)

A post shared by Adrián Pino Olivera (@elnoviodevenus) on

Όπως αναφέρει η La Vanguardia, προτού σπάσει το αυγό, ο άντρας έδωσε και ένα χορευτικό σόου πάνω από τον τάφο του Νταλί τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα 115 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ζωγράφου. Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος του Σαλβαδόρ Νταλί δήλωσαν ότι στη συνέχεια ο άντρας έβαλε ξανά τα ρούχα του, καθάρισε τον τάφο και αποχώρησε.

Υπεύθυνος για το αλλόκοτο αυτό θέαμα είναι ο Adrián Pino, ένας καλλιτέχνης performer, που είναι γνωστός για δημόσιες επιδείξεις σε διάφορες γκαλερί και μουσεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

MONA (Musée du Louvre, París, 22/01/18) #proyectov

A post shared by Adrián Pino Olivera (@elnoviodevenus) on

Μάλιστα στο Instagram του, ο Pino αποκαλεί τον εαυτό του ως «τον φίλο της Αφροδίτης» και απεικονίζεται να ποζάρει γυμνός μπροστά από τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου, τη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι » του Γιοχάνες Βερμέερ και πολλά άλλα διάσημα έργα.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

PERLA (Mauritshuis, La Haya, 22/03/18) #proyectov

A post shared by Adrián Pino Olivera (@elnoviodevenus) on

Ο Pino υποστηρίζει ότι οι γυμνές του εμφανίσεις επιτρέπουν στο σώμα του να «φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τα γνωστά έργα μπροστά στα οποία γδύνεται». Οι εικόνες από την τελευταία του εμφάνιση με τίτλο «Ou» («Αυγό») έχουν ήδη γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η τελευταία αυτή «παράσταση» αποτελεί μέρος του «Project V» μια «γιορτή του κλασσικού γυμνού», που στοχεύει στην «ανάκτηση της μυστικιστικής αίσθησης και ιεροτελεστίας της τέχνης».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NIKÉ (Musée du Louvre, París, 22/03/17) #proyectov

A post shared by Adrián Pino Olivera (@elnoviodevenus) on