Μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες της Google είναι το Google Maps που πολλές φορές έχει αποδειχτεί... σωτήρια για όσους θέλουν να μετακινηθούν. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τους οδηγούς που την εμπιστεύτηκαν για να μεταβούν στο αεροδρόμιο του Ντένβερ.

Εξαιτίας ενός τροχαίου στην Pena Boulevard, τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, το Google Maps πρότεινε μία εναλλακτική διαδρομή ώστε να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, αλλά εν τέλει οι οδηγοί έμπλεξαν!

Η παράκαμψη που πρότεινε το Google Maps οδηγούσε σε έναν χωματόδρομο που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί σε... βούρκο.

Μία από τους οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν ήταν η Connie Monsees που βρισκόταν καθ’ οδόν για να πάρει τον σύζυγό της από το αεροδρόμιο όταν βρέθηκε μπροστά στο… χάος!

«Σκέφτηκα μήπως υπήρχε κάποια παράκαμψη, το έβαλα στο Google Maps κι όντως μου έδωσε μία παράκαμψη στο μισό της ώρας. Αρχικά ήταν 43 λεπτά η κίνηση και το έδινε 23. Οπότε, βγήκα από την έξοδο και οδήγησα εκεί που μου υποδείκνυε. Υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα που πήγαιναν στο χωματόδρομο οπότε είπα, μάλλον καλά πάμε. Αλλά δεν ήταν έτσι…», δήλωσε.

Η Connie μάλιστα ήταν από τους τυχερούς οδηγούς καθώς είχε τζιπ και ξεκόλλησε γρήγορα από τη λάσπη. Μάλιστα μετέφερε στο αεροδρόμιο και δύο ανθρώπους που κινδύνευαν να χάσουν την πτήση τους.

«Όταν καθορίζουμε τις διαδρομές, υπολογίζουμε πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του δρόμου και την αμεσότητα της διαδρομής. Ενώ πάντα εργαζόμαστε για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές κατευθύνσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, όπως ο καιρός. Καλούμε τους οδηγούς να ακολουθούν τους τοπικούς κανόνες, να παραμένουν σε επιφυλακή και να χρησιμοποιούν το προσωπικό κριτήριο όταν οδηγούν», αναφέρει η ανακοίνωση της Google.