Πρώτη η εφημερίδα Siberian Times μετέδωσε πως ο άνδρας εν ονόματι Αλεξάντερ, εντοπίστηκε από κυνηγούς στη φωλιά μιας αρκούδας που τον είχε... απαγάγει και τον κρατούσε αιχμάλωτο στην περιοχή Tuva.

Το βίντεο με την εικόνα του Αλεξάντερ είναι σοκαριστικό, ωστόσο το Russia Today μεταδίδει πως είναι fake.

Δημοσιογράφοι της περιοχής είπαν πως το βίντεο κυκλοφόρησε αρχικά σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, συνοδευόμενο από ένα ηχητικό αρχείο που «εξηγούσε» ότι ο Αλεξάντερ εντοπίστηκε μέσα σε φέρετρο σε αγροτική περιοχή στο Σότσι που ξεθάφτηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές.

Υποστηρίζεται πως στην πορεία κάποιος άλλαξε την ιστορία αναφέροντας πως ο Αλεξάντερ ήταν θύμα της αρκούδας και έτσι διαδόθηκε σε δυτικά μίντια τα οποία πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έγραψαν ότι ο Αλεξάντερ είχε σπάσει την σπονδυλική του στήλη και έπινε τα ούρα του για να επιβιώσει.

Αξιωματούχοι από την Tuva ξεκαθάρισαν πως το περιστατικό δεν έλαβε χώρα στην περιοχή, τονίζοντας ότι δεν έχει καταγραφεί και πως η διάλεκτος που ακούγεται στο βίντεο δεν είναι η τοπική.

Το σενάριο με το φέρετρο διέψευσαν, επίσης, και οι Αρχές του Σότσι.

Το Russia Today υπογραμμίζει πως την περασμένη εβδομάδα το εν λόγω βίντεο αναρτήθηκε στο Pikabu, μια ρωσική ιστοσελίδα αντίστοιχη με το Reddit.