Πήγε παραλία για μια ήσυχη βόλτα στην άμμο με τα σκυλιά του και κατέληξε ν’ ανακαλύπτει ένα σπάνιο προϊστορικό θησαυρό. Ο λόγος για τον κάτοικο της Βόρειας Καρολίνας, Χάρβεϊ Γουόλ, που ανακάλυψε κατά τη διάρκεια του περιπάτου του ένα τεράστιο δόντι από ένα τεράστιο προϊστορικό καρχαρία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτοί οι γιγαντιαίοι προϊστορικοί καρχαρίες, οι Μεγαλόδοντες όπως ονομάζονται, κυριάρχησαν στους ωκεανούς περί τα 20 εκατ. χρόνια πριν, είχαν μήκος έως 20 μέτρα και βάρος που έφτανε τους 100 τόνους.

«Μόλις το είδα ξαφνιάστηκα. Είχαμε βγάλει τα σκυλιά μας βόλτα και ψάχναμε για κοχύλια στην αμμουδιά», είπε ο Γουόλ, περιγράφοντας τη στιγμή της ανακάλυψης του προϊστορικού απολιθώματος.

«Το μόνο που φαινόταν, ήταν το μαύρο κομμάτι. Το κλώτσησα και αναποδογύρισε και αποκαλύφθηκε ολόκληρο το δόντι», ανέφερε ο Χάρβεϊ Γουόλ.

«Τέτοια δόντια έχουν βρεθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά όχι στη συχνότητα που τα βρίσκουμε εδώ», τόνισε ένας από τους δύτες της περιοχής, μιλώντας για την ανακάλυψη του Γουόλ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια έφηβη ανακάλυψε ένα ανάλογου μεγέθους δόντι σε άλλη παραλία της Βόρειας Καρολίνας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος dailymail.co.uk, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, οι Μεγαλόδοντες εξαφανίστηκαν από τους ωκεανούς περί τα 2 με 3 εκατ. χρόνια πριν.

Αιτία για την ξαφνική εξαφάνιση αυτού του κυρίαρχου είδους των ωκεανών θεωρείται μια μαζική εξολόθρευση θαλασσίων ειδών, εξαιτίας της αύξησης των επιπέδων ραδιενέργειας στον πλανήτη Γη από την έκρηξη ενός τεράστιου σουπερνόβα στο διάστημα, που συνέβη εκείνη την περίοδο.

Άλλοι ερευνητές ισχυρίζονται ως αιτία εξαφάνισης από τους ωκεανούς των τεράστιων αυτών των τεράστιων κυνηγών την αδυναμία τους να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους και να προσαρμοστούν στις προϊστορικές θάλασσες, που τότε άρχιζαν να γίνονται πιο ψυχρές.

Κάποια στιγμή, οι Μεγαλόδοντες έδωσαν τη θέση τους στους σημερινούς καρχαρίες που πλέον μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο περιβάλλον, μιας και είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: